Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA 6 Endüstride “Yeni Bir Standart Belirleyecek”

GTA 6 Endüstride “Yeni Bir Standart Belirleyecek”

Rockstar Games sahibi Take-Two Interactive, “GTA 6 oyun ve eğlence sektöründe yeni bir standarda ulaşacak” yorumunu yaptı.

Uzun zamandır Grand Theft Auto 6 ile ilgili bir haber ya da sızıntı için her yerden bilgi toplamaya çalışan oyuncular,  geçtiğimiz son birkaç ayda oyun hakkında nihayet yeni bilgiler almaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda seride bir ilk olarak oyunun bir kadın baş karaktere sahip olduğunu öğrenmiştik. Bugün ise oyun ile ilgili oyuncuları sevindirecek yeni bir haber daha geldi.

Mount and Blade II: Bannerlord Konsol Sürümü Geliyor

GTA 6 Rockstar’ın En Hırslı Yapımı Olacak

PC Gamer’ın Take-Two Interactive ile yaptığı bir görüşmeye göre Grand Theft Auto 6, şuana kadar çıkarmış olduğu bütün oyunların birkaç adım ötesine gidecek ve yaratıcılıkta yeni bir standarda ulaşacak. Görüşmede aynı zamanda oyunun yapımının tamamlanmaya yakın olduğuyla ilgili bir bilgilendirme de yapıldı. GTA 5 ile oyun endüstrisinin en başarılı çıkışlarından birini elinde tutan Rockstar’ın böyle bir açıklama yapması da tabii ki oyuncuları heyecanlandırıyor.

Rockstar’ın sunduğu oyunların neredeyse tamamının (özellikle de GTA serisinin) çıkışı oyun endüstrisinin en canlı ve büyük olaylarının arasında sayılabilir. Her yeni oyununda bir öncekinden daha ilgi çekici ve özellikleriyle daha hayrete düşürücü bir oyun yapmayı başaran Rockstar, Grand Theft Auto 6 ile yaratıcı fikirlerini ve oynanışını eski projelerinden nasıl daha ileriye taşıyacak biz de merakla bekliyoruz.

Hangi Platformlar İçin ve Ne Zaman Çıkacak?

Resmi olarak bir bilgi verilmemiş olsa da, bazı bilgilere göre oyunun çıkacağı platformların yeni nesil konsollar (Xbox Series X/S ve PS5) ve PC için olacağı söyleniyor. GTA 5’in 2013’te eski nesil konsollar için çıkış yaptığını, 2015’te ise ilk olarak yeni nesil konsollara, sonrasında ise PC için çıkış yaptığını görmüştük. Bunun gibi bir durumu yeniden görüp göremeyeceğimizle ilgili resmi bir bilgi maalesef bulunmuyor, ancak GTA 5’in PC satış rakamlarına bakacak olursak yeni oyunlarını PC sürümünü de yakın zamanda çıkarmak üzere hazırladıklarını tahmin edebiliriz. GTA 6’nın çıkış tarihi ile ilgili söylentiler ise 2025 yılında olacağı yönünde.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir