Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA 6 Yayımcısı Take-Two, Çıkış Tarihiyle İlgili Spekülasyonları Yalanladı

GTA 6 Yayımcısı Take-Two, Çıkış Tarihiyle İlgili Spekülasyonları Yalanladı

Take-Two’nun 2024 mâli yılı içerisinde artış gösteren pazarlama bütçesinin GTA 6 ile ilgisi olduğu düşünenlerin spekülasyonları boşa çıktı.

Grand Theft Auto serisinin bir dahaki oyunu, hayranlar tarafından uzun zamandır bekleniyor ve çıkış tarihiyle ilgili en ufak detaydan bile tahminler çıkarılıyor. Geçtiğimiz günlerde oyunun yayımcısı Take-Two’nun mâli raporunda görülen pazarlama bütçesindeki büyük artış, bir sonraki GTA oyununun çıkışına yorulmuştu. Pazarlama bütçesinin arttığı 2023 yılında oyunun çıkışını yapmasının muhtemel olduğu söyleniyordu. Daha önce aynı şekilde Red Dead Redemption 2’nin duyurulmasını doğru şekilde tahmin eden bu gelişmenin kesin olmasa da GTA için de geçerli olabilmesi beklenmişti.

Take Two’nun Yeni Ekonomik Kayıtlarına Göre GTA 6 2023’te Gelebilir

Take-Two’nun Açıklaması

Dün ortaya çıkan bu haberlerin Take-Two tarafından yalanlandığı ortaya çıktı. Gamesindustry.biz’in haberinde yaptığı güncellemeye göre Take-Two’dan bir isim, pazarlama bütçesindeki bu artışın üçüncü parti şirketler için olduğunu, firma kapsamında olmadığını belirtti. GTA’nın yapımcısı Rockstar, Take-Two bünyesinde bulunduğu için bu açıklamadan reklam bütçesindeki artışın GTA 6 ile doğrudan bir alakası olmadığını anlıyoruz.

Bu gelişmenin GTA 6 çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir şeyi değiştirmediğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor tabii. Bütçe artışının GTA ile alakalı olmaması, yeni GTA oyununun aynı dönemde gelmeyeceğini kesin bir biçimde sunmuyor. Resmî bir açıklama gelmedikçe oyunun çıkış tarihi hakkında bilgi edinmek için spekülasyonlardan başka bir şey yapamayacağız.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir