Anasayfa > Oyun Haberleri > Take Two’nun Yeni Ekonomik Kayıtlarına Göre GTA 6 2023’te Gelebilir

Take Two’nun Yeni Ekonomik Kayıtlarına Göre GTA 6 2023’te Gelebilir

Take Two’nun 2024 mâli yılı içerisinde artış gösteren reklam bütçesi, daha önce RDR2’yi tahmin ettiği gibi GTA 6 için muhtemel bir çıkış tarihi ortaya koyuyor.

Rockstar’ın bağlı olduğu Take-Two Interactive, birçok 3A oyunun sahibi. Şirketin ABD Borsa Komisyonu’na verdiği raporda keşfedilen ilginç detay, birçok kişinin beklediği GTA 6 için muhtemel bir çıkış tarihi sunuyor bizlere. Diğer yıllara oranla çok büyük oranda artan pazarlama bütçesi, GTA 6’nın Nisan 2023-Mart 2024 tarihi arasında gelebileceğini işaret ediyor.

Profesyoneller İçin GTA V Testi!

Yüksek oranda 2023 yılını kapsayan 2024 mâli yılı için öngörülen minimum pazarlama bütçesi 89 milyon dolardan fazla olacak. Bu bütçe, 2023 ve 2025 mâli yılları için öngörülen harcamanın iki katından fazla. Bu ani değişimi tamamen GTA 6’ya yormak için elimizde yeterli veri yok fakat geçmişte yaşanan olay bu çıkarıma daha yakın bakmamızı sağlıyor.

VentureBeat’in haberine göre yatırım analisti Jeff Cohen, bu durumun daha önceki Rockstar oyunlarının çıkışını ortaya koyduğunu belirtti.

“Bu değişime ne kadar anlam yüklememiz gerek bilmiyorum fakat daha önce Red Dead Redemption 2’nin çıkışını oyun açıklanmadan önce tahmin ettiğini unutmamakta fayda var. Take-Two yönetimi sonraki beş yıl hakkında çok iddialı konuştu, şu anki hizmetleri de gayet güzel gidiyor. Fakat sonraki GTA oyununun çıkış tarihi yatırımcılar için hâlâ ön planda bulunuyor.” 

Take-Two, GTA V ve Red Dead Redemption 2 İçin Satış Sayılarını Paylaştı

Resmi açıklama gelmediği sürece elimiz kolumuz bağlı beklesek de bunun gibi gelişmeler oyuncuların umutlarını yeşertiyor. GTA 6 çıkış tarihi hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yeni GTA oyunu ne zaman karşımızda olur?

GÜNCELLEME: Bu gelişmenin GTA ile bir ilgisi olmadığı Take-Two tarafından doğrulandı.

GTA 6 Yayımcısı Take-Two, Çıkış Tarihiyle İlgili Spekülasyonları Yalanladı

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

2 Yorumlar

  1. haber yalanlandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir