Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA Online Glitch Suistimal Edenlerin Hesaplarını Sıfırladı

GTA Online Glitch Suistimal Edenlerin Hesaplarını Sıfırladı

GTA Online glitch marifetiyle oyunu suistimal eden kullanıcıların hesaplarını sıfırladı. Rockstar oyuncuların gözünün yaşına bakmadı.

Los Santos sokakları bu ara gözü yaşlı oyuncularla dolu. Oyunun geliştiricisi Rockstar Games oyun içindeki apartment garage glitch olarak bilinen glitch’i suistimal ederek kısa sürede zenginleşen oyuncuların hesaplarını tamamen temizledi. Bu temizlik, tüm ilerleme, para ve açılan kilitleri de kapsıyor.

GTA 6’nın Nerede Geçeceği, GTA 5 Online’ın Yeni Soygunu Hakkında Detaylar Sızdırıldı

Rockstar Games, internet sitelerindeki support kısmında kısa bir soru cevap kısmı koyarak duruma açıklık getirdi. Açıklamalarında GTA Online’ı herkes için güvenilir ve adil bir mecra haline getirmeyi öncelik edindiklerini açıklayan Rockstar Games, yapılan resetlerin uygun olduğunu dile getirdi. Bu kararlı tavır, oyuncuların muhtemelen paralarına ve geldikleri noktaya bir daha geri dönemeyecekleri anlamına geliyor.

Oyundaki ban dalgasına sebep olan glitch, oyuncular arasında, apartment garage glitch olarak biliniyordu. Bu glitch, bir mülk satın aldıktan sonra, menüde çeşitli ayarlamalar yaparak, dakikalar içinde oyundan milyonlar çekmeye yarıyordu. Bu glitch o kadar popülerleşmişti ki, YouTube’da nasıl yapılacağını anlatan videolar vardı. Ancak GTA Online glitch suistimali konusunu oldukça ciddiye alıyor gibi görünüyor. Oyuncuların hesaplarını tamamen sıfırlamanın yanı sıra, Rockstar aynı zamanda bu Youtube videolarına da telif hakkı şikayetinde bulundu.

Hesapları temizlenen oyuncular tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi. Rockstar’a sosyal medyadan hakaret ve küfür yağdıran oyuncular, bundan sonra GTA’da glitch kullanmaya meyledecek köşe dönücüler için de iyi bir ders oldu.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Kanka hileyle para yağdıranlar, kafana ufo atanlar, sw yi 3. Dünya savaşına çevirenler, karakterini eve hapsedenler falan da var hani bilmiyorsanız söyleyeyim. Onlar hakkında ne düşünüyosunuz? “Bi daha olmasın aşkım ^.^” demeyi falan mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir