Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA V ile Cyberpunk 2077 Arasındaki Yapay Zeka ve Fizik Farkları (Video)

GTA V ile Cyberpunk 2077 Arasındaki Yapay Zeka ve Fizik Farkları (Video)

Bir YouTuber, GTA V ile Cyberpunk 2077 arasındaki yapay zeka seviyesini, NPC’lerin hareketlerini ve fizik simülasyonlarındaki farkları karşılaştırdı.

ENXGMA isimli YouTuber’ın ürettiği videoda GTA V’te daha gerçekçi bir dünya sunulduğu görüşü savunuluyor. Videoda gösterilen unsurlarda GTA V’in Cyberpunk 2077’den çok daha iyi olduğu kaçınılmaz bir gerçek olsa da dikkate alınmayan birçok unsurun da arandığında bulunabileceğini belirtmek gerekiyor. İki oyunun detaylarını karşılaştıran YouTuber’ın ürettiği içeriği aşağıdan izleyebilirsiniz. Videoda GTA V’in Cyberpunk 2077’yi adeta tokatladığı detaylar bulunmakta.

GTA V ile Cyberpunk 2077 arasındaki farklar

Videoda GTA V’te etkileyici bir biçimde gerçekçi olan bazı unsurların Cyberpunk 2077’de güzel bir şekilde işlenemediğini açık bir şekilde fark ediyoruz. NPC’lere silah doğrultulduğunda yaptıkları hareketler, tekerleklerin zorlandığında çıkardığı duman, yüzme animasyonları gibi birçok detayda GTA V’in yıllar önce çıkmış olmasına rağmen Cyberpunk 2077’yi aştığını görüyoruz. Birçok detayla oyuncuları büyüleyen GTA V’e göre Cyberpunk 2077 en azından bu aşamada biraz yüzeysel kalmış.

Rockstar Games’in oyununda tekerleklerin gerçekçi bir duman animasyonunun ardından bir süre geçince patladığını, fakat Cyberpunk 2077’de ise GTA V’e göre pek de gerçekçi olmayan bir animasyonun ardından tekerleklere hiçbir şey olmadığını görüyoruz. Cam kırılma animasyonlarında GTA V’in oyuncuya daha rahatlatıcı ve gerçekçi bir deneyim sunduğunu, Cyberpunk 2077’de ise kırıldığı gözükmeyen camların içinden kurşun geçtiğini fark ediyoruz. İki oyunda da yüzme mekaniği olsa da GTA V’in aksine Cyberpunk 2077’de bir dalış animasyonu olmadığı da gözlerimizden kaçmıyor. Bunun gibi birçok detayı karşılaştıran YouTuber’ın ürettiği içeriği yukarıdan izleyebilirsiniz.

Cyberpunk 2077 Geliştiricilerinden Özür Mesajı

Grand Theft Auto V ve Cyberpunk 2077’nin apayrı oyunlar olduğunun, daha iyi olup olmadıklarını karşılaştırmanın bir nebze anlamsız olduğunun farkında olsak da videodaki detaylar iki oyunun teknik açıdan nasıl ayrıştığını gözler önüne seriyor. Zorlu bir geliştirme süreciyle birlikte üç geciktirmenin ardından piyasaya hâlâ hatalı bir şekilde sürülen Cyberpunk 2077’nin ilerleyen zamanlarda eklenecek olan güncellemelerle teknik açıdan daha başarılı, üst seviye bir oyun hâline gelmesi bekleniyor.

Oyunun geliştiricileri hatalardan dolayı özür dilemiş, gelecek yamaların Cyberpunk’ı teknik açıdan iyileştireceğini belirtmişti. Bu sabah yapılan paylaşımda CD PROJEKT RED yetkilileri planladıkları yamaların geleceği tarihlerden bahsetti. Oyun hakkında en çok şikayet gelen konsol versiyonlarının yanı sıra bilgisayar versiyonuna da önemli güncellemelerin geleceği açıklandı. Yukarıdaki butondan ilgili içeriğimize ulaşabilirsiniz.

Cyberpunk 2077 hakkındaki görüşleriniz neler, oyunu oynadınız mı? Beklenenden daha hatalı çıkan oyunun düzeltilebileceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir