Anasayfa > Oyun Haberleri > GTA VI Kadın Ana Karakterle Karşımıza Çıkabilir

GTA VI Kadın Ana Karakterle Karşımıza Çıkabilir

Söylentilere göre GTA VI kadın ve erkek olmak üzere iki adet oynanabilir ana karakter ile karşımıza çıkacak. 

Grand Theft Auto serisinde şu ana kadar hiçbir kadın başrol oyuncusu görülmedi. Önceki oyunlar bir yana dursun, son oyun GTA V’te bile oynanabilen üç adet karakterin üçü de erkekti. Daha önce Call of Duty üzerine yaptığı doğru sızıntılarla bazı çevrelerin güvenini kazanmayı başarmış Tom Henderson’ın Twitter üzerinden paylaştığı gönderiye göre GTA VI kadın ve erkek olmak üzere oynanabilir iki adet karakter içerecek.

GTA V vs. Cyberpunk 2077

gta v

GTA VI – Kadın ve Erkek Ana Karakter Söylentisi

İki karakter derken neyin kastedildiğini anlamak güç tabii. GTA V’teki karakter değişimi mekaniğinin mi, yoksa Cyberpunk 2077’deki gibi oyunun başında seçilen cinsiyetle hikâyede gerçekleşen küçük değişikliklerin mi uygulanacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

“GTA serisinde ilk kez GTA VI oyununda oynanabilir erkek ve kadın ana karakter bulunacak.”

Henderson’ın herhangi bir kaynağının olmaması haberi detaylandırmamızı veya doğrulamamızı imkansız kılıyor. Yine de daha önce doğru bilgiler vererek birçok kişinin güvenini kazanmış ismin bilgiyi böylesine kesin bir şekilde vermesi çoğu oyuncu için yeterli oluyor.

gta-vi

İmkânlar ve İstekler Ne Yönde?

Daha önceki söylentiler, GTA VI’nın ana karakterinin kadın olacağına işaret ediyordu. Özellikle Red Dead Redemption 2’de Sadie Adler gibi mükemmel bir kadın karakter oluşturmayı başaran Rockstar Games’in GTA için de aynı başarıyı sağlayabileceğine şüphe yok. Fakat yeni GTA oyununun tek ana karakterinin kadın olması özellikle Take-Two’nun maddi kaygıları hesaba katılınca çok da olası gözükmüyor.

Oyunda kadın ve erkek olmak üzere iki karakter bulunması durumunda da oyuncuların istekleri gayet net. Birçok kişi ayrı hikâyelere sahip olan iki farklı ana karakter oluşturmanın çok zahmetli olduğunu ve karakterlerin derinliğini kötü yönde etkileyeceğini düşünüyor. Bu sebeple GTA VI’da cinsiyeti belirlenebilen ama tek bir hikâyeye sahip olan ana karakter bulunması talep ediliyor. Her oyunuyla sektöre adeta çağ atlatan Rockstar Games’in bu konudaki tavrını ve kabiliyetini hep birlikte gözlemleyeceğiz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir