Anasayfa > Oyun Haberleri > Hades PS5 ve Xbox Series Oyunlarının En Sevileni Oldu

Hades PS5 ve Xbox Series Oyunlarının En Sevileni Oldu

Birçok ödül kazanmış ve ses getirmiş olan Hades PS5 ve Xbox Series X/S oyunları arasında en yüksek Metacritic skoru alan oyun oldu.

2020’nin En İyi Oyun ödülüne aday olmuş ve Oyun Geliştiricilerinin Seçimi ödüllerinde En İyi Oyun, En İyi Ses ve En İyi Dizayn ödülleri almış olan Hades PS5 ve Xbox Series X/S oyunları arasında en yüksek Metacritic skoruna sahip oyun oldu. PS5 oyunları arasında 93 puan ile Demon’s Souls’u (92) geçmiş, Xbox Series X/S oyunları arasında ise 94 puan ile Flight Simulator’ü (90) geçmiş olan Hades, çıkışının ardından 3 sene geçse de ses getirmeye devam ediyor.

Rainbow Six Extraction İçin Genel Bakış Videosu Yayımlandı

Diğer konsollara gelecek olursak, Nintendo Switch oyunları arasında Hades 4. sıraya oturmuş durumda. Ancak Nintendo Switch için çıkmış yüzlerce oyunu varsayarsak, ve klasikleşmiş serilerinin yeni oyunlarını ne kadar başarılı yaptıklarını göz önünde bulundurursak bu 4. sıra gerçekten de büyük bir başarı. Şu anda Hades, 93 puan ile Nintendo Switch sıralamasında Super Mario Odyssey (97), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (97) ve The House in Fata Morgana (98) oyunlarının hemen altında bulunuyor.

Erken Erişim’e açıldığı günden bu yana oyuncuların övmekten bıkmak bilmediği Hades’in başarısı sadece oyunun kendisinde değil, aynı zamanda stüdyonun oyuna olan tutkusunun bu denli fazla olmasının bir ürünü. VGC tarafından Yılın Stüdyosu ödülüne layık görülen Supergiant Games, endüstride bulunan birçok oyun geliştiricisi, oyun stüdyosu ve bağımsız yapımcılar için yüksek bir standart kurmuş, ve bu standartla da her geçen gün yeni başarılara imza atıyor. Bakalım gelecekte Hades ve Supergiant Games daha hangi başarılara imza atacak.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir