Anasayfa > Oyun Haberleri > Hades’teki Müzikler Doom Tarzında Düzenlenirse Ne Olur?

Hades’teki Müzikler Doom Tarzında Düzenlenirse Ne Olur?

Bir YouTuber, Hades’teki müzikleri Doom’daki müziklere benzeterek ortaya yeni bir soundtrack koydu. Kulağa mükemmel geliyor.

Hades de Doom da çok farklı oyunlar olmalarına rağmen müzikleriyle dikkat çeken eserlerden. İki oyunda da oyuncuyu atmosferin içine çeken, özenle hazırlanmış, heyecan verici müzikler bulunuyor. Oyuncular da bu potansiyeli kullanıp iki oyunun müziklerini birleştirerek Hades’in müziklerini deyim yerindeyse biraz daha Doomlaştırıyor. Ortaya çıkan sonuç ise gayet başarılı.

Müzisyen ve YouTuber Geoffrey Day, bu projeyi üstlenmesinin ardından detaylı bir araştırmaya koyuluyor. Day, öncelikle Doom’un unutulmaz müziklerini besteleyen Mick Gordon ve Hades’teki müzikleri üreten Darren Korb’un müzik stillerini inceliyor. Bu detayların karşılaştırılmasının ardından iki oyunun müzik tarzı kullanılarak ortaya yeni bir soundtrack çıkarılıyor. Hades’ten aşina olduğumuz besteler, Doom’daki ses stiliyle harmanlanınca ortaya bambaşka bir deneyim çıkıyor. Aşağıdaki videoda işlemin nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde inceleyebilir, ortaya çıkan sonuca -07:24’te başlıyor- göz atabilirsiniz.

Cyberpunk 2077: SAMURAI Hakkında Her Şey

Doom’un müzik tarzı oyunculara hafiften Cyberpunk 2077’den tanıdığımız müzik grubu Samurai’ı da andırmıyor değil. Bunu fark eden biri de yorumlarda aynı müzisyenden aynı işlemin Samurai’ın şarkıları için de uygulanmasını istemiş. Böyle bir projenin gerçekleşmesi hepimizi memnun kılacaktır. Yukarıdaki butondan SAMURAI ile ilgili hazırladığımız içeriğe de göz atabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir