Anasayfa > Blog > Cyberpunk 2077 SAMURAI Hakkında Her Şey

Cyberpunk 2077 SAMURAI Hakkında Her Şey

Cyberpunk 2077 SAMURAI hakkındaki bilgileri derlediğimiz yazımızda efsanevi punk rock müzik grubunu mercek altına alıyoruz.

Devasa bir kurgusal dünyayı temel alarak geliştirilen Cyberpunk 2077, 1988’de yayınlanan bir masa üstü rol yapma oyunundan uyarlandı. Özünde Mike Pondsmith tarafından kurgulanan Cyberpunk uzak geleceğin karanlık ve distopik dünyasını etkileyici bir tutarlılık içinde tasvir ediyor.

Daha sonra CD Projekt Red eliyle video oyun formatına aktarılan yapım, Cyberpunk 2077 ismi ile oyuncuları Night City’nin sokaklarında tehlikelere atılmaya davet ediyor. Bu süreçte şahit olduğumuz birçok karakter, kurum ve olayın yanı sıra dikkatimizi en çok çeken unsurlarından biri de Johnny Silverhand’in rock müzik grubu oldu.

Silverhand’in Grubu: Cyberpunk 2077 SAMURAI

SAMURAI Night City’nin arka sokaklarında müzik yapmaya başlayan ve sisteme karşı duruşuyla tanınan bir metal müzik grubu olarak karşımıza çıkıyor. Night City’nin ünlü gece kulüplerinde her yeri birbirine katan bu grup bünyesinde beş adet müzisyen barındırıyor.

  • Johnny Silverhand
  • Kerry Eurodyne
  • Denny
  • Bes Isis
  • Nancy
  • Henry

Daha önce Nexus, Destiny, Palladium gibi mekanlarda müzik yapan SAMURAI, daha sonra Universal Music ile anlaşıyor ve sadece birkaç haftada dünyanın dört bir tarafında ünleniyor. Hiçbir şeyi umursamayan havalı solist Johnny Silverhand, gitarist Kerry Eurodyne, davulcu Denny, bass gitarist Henry ve klavyede Nancy ile SAMURAI, şirketlerin ele geçirdiği Night City’de karşıt düşüncelerin bir sesi haline geliyor.

SAMURAI Şarkıları

Cyberpunk 2077’de de büyük bir role sahip olan Johnny Silverhand, ana karakter V ile SAMURAI için tekrar işe koyuluyor. Bu noktada gruba dair daha çok şey öğrenirken, diğer müzisyenlerle de tanışıyor ve Rockerboy Silverhand’in yönettiği V ile bir efsaneyi tekrar hayata döndürüyoruz. Efsanevi grubunun şarkılarını listeledik.

  • Chippin’ In
  • Never Fade Away
  • The Ballad of Buck Ravers
  • A Like Supreme
  • Black Dog

Cyberpunk 2077 SAMURAI müziklerini ise gerçek hayatta severek dinlediğimiz Refused canlandırdı. Oyunun pazarlama kampanyasında da büyük rol oynayan ve Chippin’ In şarkısıyla öne çıkan hardrock punk  grubu Refused ise 1991’de İsveç’te kuruldu.

Yukarıda listelediğimiz şarkıları Cyberpunk 2077’nin resmi YouTube hesabından ya da Spotify üzerinden dinleyebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir