Anasayfa > Oyun Haberleri > Half-Life 2 Steam Oyuncu Rekorunu Kırdı

Half-Life 2 Steam Oyuncu Rekorunu Kırdı

Oyuncuların dün akşam düzenlediği ‘Breaking the Bar’ (Çıtayı Kırmak) isimli etkinlikte, Half-Life 2 oyuncu rekoru kırıldı.

Valve’ın efsanevi oyun serisi Half-Life’ın ikinci oyunu HL2, Kasım 2004’te piyasaya sürülmüştü. Haliyle, o zamanlar daha 1 yaşında olan Steam’de şimdilerde norm haline gelmiş oyuncu sayısı takibi gibi özellikler de mevcut değildi. Half-Life 2’yi çıktığı sene kaç bin kişinin oynadığını bilmek muhtemelen hiçbir zaman mümkün olmayacak olsa da, 2010’larda Steam’ın popülerleşmesi ve iyice gelişmesiyle hizmete giren Steamcharts sitesini kullanarak Half-Life 2’nin Temmuz 2012’den itibaren oyuncu sayılarını görüntüleyebiliyoruz.

2012’den itibaren takip edilen oyuncu sayılarına göre, Half-Life 2 yaklaşık 9 yıldır düzenli olarak 1000-3000 oyuncu sayılarında seyrediyor. Buna rağmen 2020 Mart ayında, çıkışından tam 16 sene sonra HL2, 6882 oyuncu ile oyuncu rekorunu 2’ye katlamıştı. Bu sayıyı geçmeyi hedefleyen Half-Life 2 topluluğu, dün akşam ‘Breaking the Bar’ (Çıtayı Kırmak) ismini verdikleri etkinlik ile birlikte bu sayıyı geçmeyi hedeflemiş.

half life 2
Gif: Half Life 2 MMod

Dün akşam Türkiye saati 18:00’da başlayan ve herkes için katılıma açık olan etkinlikte, haberi alan binlerce oyuncu Steam üzerinden Half-Life 2’yi açıp oynadı. Bunun yanında neredeyse 17 yaşındaki oyun için bazı yayıncılar da etkinliğe dikkat çekme amaçlı Twitch yayınları yaptılar ve izleyen herkesi oyunu oynamaya (veya yayını izlerken altta çalıştırmaya) teşvik ettiler.

Hedeflenen 7 bin sayısını birkaç dakika içinde geçen Half-Life 2, etkinliğin başlamasından tam yarım saat sonra Türkiye saati ile 18:30’da  Cyberpunk 2077, Forza Horizon 4 ve Sea of Thieves gibi oyunları geride bırakarak 16101 oyuncu ile rekor Steam oyuncu sayısına ulaştı. 16 buçuk yaşında bir oyunun son 2 sene içerisinde iki kere oyuncu sayısını ikiye katlamayı başarması, serinin oyun dünyasındaki efsanevi statüsünü kanıtlar nitelikte.

Dünden Bugüne Half Life Serisi – Half-Life 2

Ağustos başında keşfedilen Half-Life 2 Remastered ile birlikte, sanal gerçeklik oyunu olmayan Half-Life oyunları da bir rönesans dönemi yaşıyor gibi görünüyor. İlerleyen aylarda efsanevi serinin eski-yeni oyunlarından farklı ve beklenmedik gelişmeler görmeye devam edeceğiz gibi.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir