Anasayfa > Oyun Haberleri > Half-Life Ekibi: Alyx Serinin Bitişi Değil, Dönüşü

Half-Life Ekibi: Alyx Serinin Bitişi Değil, Dönüşü

Valve’da geliştirici olarak görev yapan Robin Walker, Gameinformer’a verdiği röportajda oyuncuları Half-Life 3 konusunda umutlandıran açıklamalarda bulundu.

Uzun zaman üstüne Half-Life serisine Alyx ile dönüş yapan Valve, dün paylaştığı ilk oynanış videosuyla oyuncuları heyecanlandırmıştı. Gameinformer, gündeme bu şekilde oturan büyük oyun firmasında çalışan geliştirici Robin Walker ile bir röportaj yaptı.

Walker, verdiği röportajda oyunun neden VR olarak piyasaya sürüldüğü sorusuna oyuncuların daha “derin” bir sanal gerçeklik deneyimi istedikleri cevabını verdi. Bu derin deneyimi, yani AAA kalitesinde bir oyunu oyunculara sunabilmek için yeterli olduklarını öne sürdü.

Oyunu VR’a uyumlu hâle getirmekte fazla zorlanmadıklarını belirten Robin Walker, Half-Life’ın mekaniklerinin zaten sanal gerçeklikle temelden uyumlu olduğunu ve VR teknolojisinin Half-Life oyununda oldukça verimli çalıştığını söyledi.

half-life: alyx

Walker, en çok beklenen HL3 konusunda ise aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Half-Life bize çok şey ifade ediyor,  oyunun karakterlerine, mekaniklerine, ortamına tekrardan alışmak bizim için çok faydalı oldu. Half-Life: Alyx ekibinde HL2’den beri Valve’dan çalışanlar var, çok azı ise ilk HL oyununda bile buradaydı. Ekipte ayrıca Alyx ile seride ilk defa çalışanlarımız da var – ve kendilerinin çoğu bunun son olmamasını umuyor. Half-Life Alyx’i bu dünyaya dönüşümüz olarak görüyoruz, son olarak değil.”

Walker’ın son cümleleri oyuncuların HL3 umutlarını yeniden yeşertti, bakalım gelecekte ne gibi gelişmeler yaşanacak?

En güncel oyun haberleri için bizleri takipte kalın, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir