Anasayfa > Listeler > Harry Potter Filmlerinin En Etkileyici Anları

Harry Potter Filmlerinin En Etkileyici Anları

Bu listemizde hepimizin severek defalarca izlediği Harry Potter filmlerinin en etkileyici anlarını listeledik. Bu listedeki her an sizi üzebilir veya mutlu edebilir. Sizi önceden uyaralım, listede oldukça fazla spoiler vardır. O zaman ‘Expelliarmus!’

9- Gryffindor!

Bu sahne Harry‘nin tüm film boyunca sıkça göreceğimiz sarı-kırmızı renkli Gryffindor binasına girdiğini öğrendiğimiz sahneydi. Seçmen Şapka her ne kadar kahramanımızı Slytherin olarak düşünse de Harry‘nin ısrarları sonucu Gryffindor demişti.

8- Lord Voldemort’un Yeniden Doğuşu

Lord Voldemort‘un yeniden doğuşu Harry Potter filmleri arasındaki en unutulmaz sahnelerden birisidir. Cedric‘in ölümünden hemen sonra sırasıyla; babanın bilinmeden verilen kemiği, hizmetkarın gönüllü verdiği et, düşmanın zorla alınmış kanı kazana atılır ve işte artık LORD VOLDEMORT geri dönmüştür. Bu bir dönüm noktasıdır ve savaşın başlangıcıdır!

7-Dobby’nin Ölümü

Küçük tatlı ev cinimiz Dobby, bu evrendeki en tatlı yaratıklardan birisiydi. Dobby‘nin tek istediği Harry Potter‘ı korumaktı. En sonunda özgür bir cin de olsa Bellatrix Lestrange tarafından hançerlenerek aramızdan ayrıldı.

6- Albus Dumbledore’un Ölümü

Albus Dumbledore, seri boyunca baş kahramanımızı koruyup kollamış, ona neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretmişti. Albus Dumbledore, en güçlü sihirbazlardan biriydi ve Lord Voldemort‘un korktuğu tek kişiydi. Harry Potter ve Melez Prens filminde ne yazık ki kendisine veda ettik. Bunun en kötü yanı da ölümünün Severus Snape‘ten gelmesiydi.

5- Hogwarts Savaşı

Hogwarts Savaşı, serinin en vahşet saçan yeriydi. İki taraf da tüm müttefiklerini topladı ve saldırıya geçti. Savaş çıkmadan hemen önce Minerva McGonagall ve Severus Snape‘in ufak mücadelesi sonrası, Snape‘in Hogwarts‘ı terk etmesiyle olaylar fitillendi. Devlerden büyücülere, büyücülerden taştan heykellere herkesin birbirine girmesi gerçekten muazzamdı. Ortalık adeta mahşer yerine dönmüştü ve kimin kazanacağı hiçbir zaman tam olarak belli değildi.

4- Lord Voldemort’un Ölümü

Lord Voldemort‘un bu diyarlardan tozlaşarak göç edip gitmesiyle artık her şey sona ermişti. Harry ile geçen çetin mücadelesi sonucu Mürver asanın Lord’a tam olarak itaat etmemesi ve geriye hiç Hortkuluk kalmaması Lord Voldemort‘un hazin sonunu getirmişti. “Expelliarmus” büyüsü “Avada Kedavra” lanetini yenmişti.

3- Sirius Black’in Ölümü

Sirius Black, Harry Potter‘ın vaftiz babasıydı ve aynı zamanda hayatta kalan tek ailesiydi. Sirius‘un ölmeden önce “Vaftiz oğlumdan uzak dur!” demesi ise ona bambaşka bir değer katıyordu. Ölüm yiyenlerle mücadelesinde kendi kuzeni Bellatrix Lestrange tarafından Kedavra laneti ile hızlıca ölüp gitmesi hem şok edici hem de çok üzücüydü.

2-“Always”

Severus Snape‘in aslında ne kadar iyi birisi olduğunu öğrendiğimiz yerdi. Dumbledore‘un “Bunca zamanın ardından hala mı?” sorusuna “Her zaman“ diye yanıt veren Severus Snape‘in, Harry‘nin annesi olan Lily‘e hiçbir zaman bitmeyecek bir aşkı olduğunu öğrenmiştik. Severus, yaptığı her şeyi aşkı için yapmıştı ve iyi bir adamdı, maalesef asanın bağlılığını almak isteyen Voldemort tarafından öldürüldü.

1- Harry’nin Annesi ve Babasını Görmesi

Kelid aynası ona bakan kişiye en çok istediği şeyi gösterir. Harry, aynaya baktığında daha önce hiç görmediği ölmüş anne ve babasını görmüştür. 11 yaşındaki Harry için bu büyük bir olaydı ve bir anlığına da olsa çok mutlu olmuştu. Bu olay aslında açık ara serideki en etkileyici olaydır.

Hakkında Emre Koçtaş

Need for Speed oyunlarıyla başlayan uzun yolculuğum beni buralara kadar getirdi. Bunun yanında Lord of the Rings'e bayılırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir