Anasayfa > Oyun Haberleri > Hideo Kojima’dan Yeni Bir Silent Hills Oyunu Gelebilir

Hideo Kojima’dan Yeni Bir Silent Hills Oyunu Gelebilir

Oyun endüstrisinin efsane ismi Hideo Kojima‘dan Playstation 5 için yeni bir Silent Hills oyunu görebiliriz.

Silent hills P.T.

Bundan altı yıl önce, 2014 yılında Hideo Kojima‘nın PS4 için yeni bir Silent Hills oyunu üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Hatta Kojima ve ekibi oyunun tanıtımı için gizli olarak bir demo üzerinde çalışmıştı. P.T. adı verilen demo Playstation Store üzerinden ücretsiz olarak yayınlanmış, grafik, hikaye anlatımı ve mekanikler yönünden bir çok oyuncu tarafından oldukça beğenilmişti. Kojima P.T.’nin interaktif bir fragman olarak tasarlandığını söylemişti.

P.T.’nin dünya çapında beğenilmesine rağmen Silent Hills oyunu, Kojima Productions ve Konami arasında çıkan anlaşmazlıklar sebebiyle iptal edilmişti. Hatta iptalinden önce Silent Hills oyununda ana karakteri canlandırması için ünlü oyuncu Norman Reedus ile bile anlaşılmıştı. Bağımsız bir stüdyo haline gelen Kojima Productions, Sony ile de anlaşarak Hideo Kojima, Guillermo Del Toro ve Norman Reedus’u bir kez daha Death Stranding‘de bir araya getirmişti.

Silent Hills Kojima

Söylentilere göre Hideo Kojima Sony ile birlikte yeni bir Silent Hill oyunu üzerinde çalışıyor. Ayrıca oyunun Playstation 5 için özel olarak geliştirileceği ve yayınlanacağı da söylentiler arasında. Hideo Kojima’nın görüş ayrılığı yaşadığı Konami ile barışarak Silent Hill serisini devam ettireceği söyleniyor. Fakat şimdilik yeni oyunun 2014’te P.T. ile duyuruluna oyunun proje olarak devamı olup olmayacağı henüz belli değil. Aynı şekilde projede Norman Reedus veya Guillermo Del Toro gibi isimlerin bulunup bulunmayacağı da henüz bilinmiyor.

Üzerinde çalışıldığı söylenilen yeni oyunun, 11 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan The Game Awards 2020‘de duyurulabileceği düşünülüyor. Kojima, Sony veya Konami ise durumla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Hakkında Kayra Tokgöz

20 yaşında ve SaveButonu'nda yazarlık yapıyor. Kadıköy Anadolu Lisesi mezunu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi, oyunsever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir