Anasayfa > Oyun Haberleri > Horizon Forbidden West PS5 Üzerinde 60 FPS Çalışacak

Horizon Forbidden West PS5 Üzerinde 60 FPS Çalışacak

Horizon Forbidden West PS5 konsolunda 60 FPS stabil bir şekilde çalışacak. Oyunun sürümleri arasındaki farklar açıklandı.

Aloy’a bir kez daha hayat vereceğimiz yeni Horizon oyunu PlayStation 5 üzerinde yeni nesil konsol teknolojilerinden tam olarak yararlanacak. Geliştirici ekibin başındaki isim oyunun farklı PlayStation konsollarındaki performansından bahsetti. Mathijs de Jonge oyunun PlayStation 5’in tüm potansiyelinden sonuna dek yararlanacağını ve yapımın üst düzey grafikler, canlı ışıklandırma ve ekstra detaylarla geleceğini ifade etti.

Horizon Forbidden West Oynanış Videosu Yayımlandı

Oyunun yönetmenliği üstlenen de Jonge aynı zamanda PlayStation 4 sürümü hakkında da açıklamalarda bulundu. Horizon Forbidden West PlayStation 4 üzerinde oldukça stabil bir şekilde çalışacak.

“Horizon Forbidden West büyük oranda PlayStation 4 üzerinde geliştirildi. Oyunun birçok testini bu konsol üzerinde yürüttük. Dolayısıyla PlayStation 4 sahiplerinin oyun deneyiminden taviz vermemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Forbidden West PS4 üzerinde de müthiş gözükecek.”

Geçtiğimiz günlerde yapılan State of Play canlı yayınında Forbidden West’in 14 dakikalık oynanış görüntüleri oyuncuların beğenisine sunulmuştu. Horizon serisinin müthiş grafikleri aracılığıyla resmettiği canlı dünyanın PlayStation 4 üzerinde nasıl çalışacağı merak konusu olmuştu. Geliştiriciden yaptığı açıklamalarda oyunun eski ve yeni nesil PlayStation konsollarındaki grafiksel farklılıklardan bahsetti.

Yönetmen aynı zamanda PlayStation 5 sürümünde sinematik ışıklandırmanın da olacağını ekledi. Bu tür ışıklandırma eski nesil konsollarda sadece cutscene adı verilen noktalarda oluyor. Ham oynanış esnasında eski nesil konsollar sürekli olarak sinematik ışıklandırma kullanacak kadar güçlü değil.

Fakat Horizon Forbidden West PS5 sürümü bu teknolojiden de sonuna dek yararlanacak. Konsolun sunduğu güç sayesinde dünya sürekli olarak olduğundan çok daha canlı gözükecek ve ana karakter Aloy da bu ışıklandırma teknolojisinden nasibini alacak. Oyunun tüm bu grafiksel güncellemelere rağmen 60 FPS stabil bir şekilde çalışacağı tahmin ediliyor.

Birçok yeni nesil yapım gibi farklı grafik modları olacağı da detaylar arasında yer alıyor. Oyunu 60 FPS’te oynamak için Performans Modu aracılığıyla çözünürlük tarafında birtakım fedakarlıklar yapılabilir. Kalite Modu’nda ise çözünürlük yükselirken FPS sayısında da düşüş yaşanabilir. Önceki oyunlarda 4K, 30 FPS ve 1080p 60 FPS gibi modlar ile karşılaşmıştık.

Horizon Forbidden West çıkış tarihi ise henüz duyurulmadı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir