Anasayfa > Oyun Haberleri > Kayıp Tomb Raider Oyunu İnternet Üzerinden Yayınlandı

Kayıp Tomb Raider Oyunu İnternet Üzerinden Yayınlandı

Core Design tarafından geliştirilmeye başlanan ancak hiç yayınlanmayan kayıp Tomb Raider oyunu Tomb Raider: 10th Anniversary oyuncularla buluştu. Detaylar haberimizde.

Takvimler 2006 yılını gösterirken ilk oyunu ile 1996 yılında hayatımıza girmiş olan Tomb Raider serisi tam 10 yaşına basmıştı. Bugünlerde oyun dünyasının en uzun soluklu serileri arasında kendine yer bulan serinin onuncu yılını kutlamak için geliştirici Core Design da kolları sıvamış ve özel bir Tomb Raider oyunu üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ancak Tomb Raider: 10th Anniversary adını taşıyacak olan bu oyun maalesef oyuncularla hiçbir zaman buluşamadı, ta ki günümüze kadar.

Archive.org üzerinden yayınlanan alfa sürümü ile karşımıza çıkan kayıp Tomb Raider oyunu serinin eski hayranlarını özledikleri Lara Croft ile nostalji dolu bir yolculuğa çıkartıyor. O dönemde projede stüdyo yöneticisi olarak görev yapan Gavin Rummery‘nin açıklamalarına göre Tomb Raider: 10th Anniversary projesinin iptal edilmesinin ardında yatan en önemli sebeplerden biri Crystal Dynamics tarafından geliştirilen ve 2007 yılında piyasaya sürülen Tomb Raider: Anniversary adlı oyuna daha fazla odaklanabilmekti. Üstelik oyun iptal edildiğinde neredeyse çıkışa da hazır bir durumdaymış. Yayınlanan oyun içi görüntüler de bu iddiaları destekler nitelikte.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir