Anasayfa > Oyun Haberleri > Keiichiro Toyama Yeni Korku Oyunu Yapıyor

Keiichiro Toyama Yeni Korku Oyunu Yapıyor

Korku oyunu denince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Keiichiro Toyama, yeni bir oyun üzerinde çalıştığını açıkladı. IGN ile yapılan sohbette Keiichiro Toyama yeni korku oyunu ile ilgili ayrıntılara değindi, oyunla ilgili vizyonlarından bahsetti.

Keiichiro Toyama, 1999’da yaptığı ilk Silent Hill oyunuyla korku türünün zirve örneklerinden birisini vermiş ve türün bilinirliğinin artmasında önemli bir rol oynamıştı. Sonrasında gelen devam oyunları da türün ve serinin popülerleşmesine katkıda bulunmuştu. Fakat Toyama ilk oyundan sonra Konami’den ayrılmış ve devam oyunlarında yer almamıştı. Ünlü yapımcı, Konami’den sonra Sony’ye giderek PlayStation bünyesi altında oyun yapmaya devam etti. Burada bulunduğu sürede Gravity Rush ve Siren gibi serilerin yaratıcılığını yaptı. Çoğu kişi Toyama’nın 2017’de yaptığı Gravity Rush’tan sonra neyin üzerinde çalıştığını merak ediyordu. Bu merak Toyama’nın IGN’e yaptığı açıklamayla son buldu.

Oyun Endüstrisi Geliri %91’i Dijital Kaynaklardan

Geçtiğimiz aylarda Sony’den ayrılan ve kendi stüdyosunu kuran Toyama, yapılan söyleşide bir korku oyunu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Toyama, kendisi gibi Sony’den ayrılan yapımcılarla beraber yaptığı konuşmada Bokeh Game Studios olarak aksiyon, macera ve korku temalı bir oyun yaptıklarını söyledi. Oyunlarının hem hikaye hem de çatışma mekanikleri üzerinde sıkı çalıştıklarını söyleyen Toyama, bu oyunun sıradan bir korku oyununun ötesinde olacağını da söyledi. Yaptıkları şeyin korku oyunu olmanın ötesine geçip oyuncular için zevkli ve eğlenceli bir deneyim haline gelmesi için uğraştıklarını belirtti. Toyama yeni korku oyununun çıkışı için 2023 tarihini işaret etti. Ayrıca yapılan sohbette oyunun ana platformunun bilgisayar olduğu ama oyunu konsollar için de çıkartmak istediklerini söyledi.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir