Anasayfa > Oyun Haberleri > Oyun Endüstrisi Geliri %91’i Dijital Kaynaklardan

Oyun Endüstrisi Geliri %91’i Dijital Kaynaklardan

Oyun endüstrisi geliri ne kadar? 2020 yılı sonunda oyun endüstrisinin bu seneki gelirinin %91’inin dijital kaynaklardan geldiÄŸi belli oldu.

Oyun endüstrisi artık, atarilerimize kaset, konsollarımıza CD aldığımız günleri geride bıraktı. Steam platformunun çıkışıyla kökünden değişen endüstriye artık Epic Games gibi devler de eklendi. Üstelik hepsi bu kadarla da kalmadı. Oyuncular giderek oyunlara sahip olmak yerine, streaming platformlarının aylık aboneliklerini alarak, en yeni ve iyi oyunları para vermeden oynamayı da tercih edebiliyor.

Bu durum oyun endüstrisinin gelir modelini de kökten değiştirdi. Giderek büyüyen ve günümüzde on milyarlarca dolarlarla ifade edilen oyun endüstrisi hacmi, artık dijital başarıyla ölçülüyor. 2020 yılında yaşanan Covid-19 pandemisiyle eve hapsolan oyuncular, tercihlerini iyice dijitale döndürünce ortaya çıkan rakam dudak uçuklattı. Oyun endüstrisi geliri %91 oranında dijital kaynaklardan.

CD Projekt Hisseleri, Cyberpunk 2077’nin PS Store’dan Kaldırılmasının Ardından Çakıldı

PCGamesN sitesinin haberine göre, 2019 yılında 148.8 milyar dolan olan endüstri hacmi, 2020 yılında 10 milyar daha büyüyerek 158 milyar dolar oldu. 2019 yılında endüstri gelirinin %79‘u dijital kaynaklardan gelirken, 2020 senesinde bu rakam pandemiyle birlikte %91’e yükseldi.

Elbette oyun endüstrisi hacminin en belirleyici öğelerinden biri mobil oyunlar. Çok daha geniş bir demografiğe hitap eden oyunlar, oyun içi satın alımlarla gelir tablolarında çok önemli bir yer tutuyor. Ancak bilgisayar oyunları konusunda da durum giderek dijitalin lehine dönüyor. Fiziksel kaynakların dikkate değer olduğu konsol marketinde bile, kutuyla yapılan fiziksel satışlar %28 gibi bir oranda kaldı.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir