Anasayfa > Oyun Haberleri > Kerbal Space Program 10 Yıl Sonunda Tamamlandı

Kerbal Space Program 10 Yıl Sonunda Tamamlandı

2011’deki çıkışından beri güncellemelere tabii olan uzay simülasyonu Kerbal Space Program on yıl sonunda geliştirme sürecini tamamladı.

Oyun 24 Haziran 2011 tarihindeki çıkışından itibaren kitlelerin en sevdiği uzay simülasyonlarından biri. On seneden fazla süredir de geliştirme süreci devam ediyordu ve oyun tabiri caizse kiloyla güncelleme aldı. İlk olarak oyunun geliştiricisi Squat‘ın resmi internet sitesinde yayımlanan oyun aslına bakarsanız basit bir konsepte sahip. Bu konsept ise elinizdeki türlü materyal ile bir uzay gemisi yaparak ve bunu uçurarak (ki oyunun başlarında çoğunlukla facia ile sonuçlanıyor) uzaya çıkmak. Oyun bu konsept ışığında demo, alfa, beta ve resmi çıkışından sonra aldığı yamalar da dahil tam 93 güncelleme aldı. Ancak 3 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan son yamanın açıklamalarında oyunun geliştirme sürecinin bittiği belirtildi.

Kerbal Space Program 2 Çıkış Tarihi

Oyuna gelecek yamaların son bulmasının ana bir sebebi var: Kerbal Space Program 2‘nin geliştirme süreci. Geliştirici şirket Squat ana odağını 2019 Gamescom‘da duyurulan serinin ikinci oyununa çevirecek gibi duruyor. Squat, Steam üzerinden yaptığı duyuruda  “Gerektiğinde küçük çaplı güncellemelerde bulunacak olsak da KSP için geliştirme süreci 1.12 yaması ile son buluyor. KSP’ye ayırdığımız eforun tamamına yakınını serinin ikinci oyununa ayırmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. Squat‘ın ifadeleri gösteriyor ki oyun hata giderme vb. dışında yama almayacak. Yani ilk oyunun aktif geliştirme süreci on yılı aşkın bir sürenin ardından sona ermiş gözüküyor.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir