Anasayfa > Oyun Haberleri > Kojima Yeni Silent Hill İçin İşaret Veriyor Olabilir

Kojima Yeni Silent Hill İçin İşaret Veriyor Olabilir

Hideo Kojima geçtiğimiz günlerde yaptığı Twitter paylaşımları ile yeni Silent Hill açıklaması için bazı ipuçları veriyor olabilir.

Oyun endüstrisinin en sevilen isimlerinden biri olan Hideo Kojima, Twitter üzerinden Silent Hill hayranlarını heyecanlandıran bazı paylaşımlar yaptı. Telefonda dinlediği şarkıların fotoğrafı ile 3 ayrı günaydın mesajı atan Kojima’nın fotoğraflarında farkedilen bir detay ise paylaştığı bu fotoğraflarda telefonun saatinde bir geri sayım oluyor olması.

Battlefield 2042 Oynanış Videoları Sızmaya Devam Ediyor

10 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda telefonun saati 9:54, 12 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda 8:54‘ü ve 13 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda 6:54‘ü gösteren bu günaydın mesajları saat rakamlarıyla 19 Ağustos’ta bitecek olan bir geri sayım gibi gözüküyor. 12 Ağustos ve 13 Ağustos günü yapılan paylaşımlar arasındaki 2 saatlik farkın ise 11 Ağustos’ta bir paylaşımın yapılmaması dolayısıyla geri sayımın yerine oturması için yapılmış olma ihtimali var. Her fotoğrafta ortak olan 54 dakika ise ters çevirildiğinde SH harflerine, yani Silent Hill’ın baş harflerine benzemesi de farkedilince spekülasyonlar birden çığırından çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda Kojima’nın yeni bir korku oyunu üzerinde çalışıyor olduğu bilgisi ve hayranların inanılmaz detaylı ayrıntılardan yaptığı çıkarımlarla yeni bir Silent Hill oyununun geliyor olduğu düşünceleri ortaya çıkmıştı. Bu Silent Hill spekülasyonları ve geçtiğimiz günlerdeki paylaşımlar birleşince Kojima’nın yine sağ gösterip sol vurduğu bir açıklamanın yolda olduğu düşünülüyor. Bugün sabah itibariyle Kojima yeni bir fikir için eskisi gibi erken kalkıp bir toplantı düzenlediğini belirtmesi de bu yeni fikrin tabii ki Silent Hill olabileceği fikirlerini ortaya çıkardı.

Belirtmeden geçilmemek lazım ki bu fikirler gelecekte standart yeni bir proje için de olabilir. Kojima’nın hiçbir açıklama yapmadan ilerlemesi ve yeni bir Silent Hill’ın en çok beklenen oyunlardan biri olması nedeniyle hayranlar nereden tutabiliyorlarsa oradan bir ipucu çıkarmaya çalışıyor. Bu bahsettiğimiz paylaşımların Silent Hill, hatta belki yeni bir oyun için bir ipucu bile olmaması gayet normal bir ihtimal. Ancak Kojima ve Silent Hill isimleri belki de oyun endüstrisinin en çok gizem seven 2 ismi olduğu için bu tür nüanslı ve altında mesaj yatma ihtimali yüksek paylaşımlar oyuncuları bu tür fikirlere yöneltiyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Kojima gerçekten de yeni bir Silent Hill için ortaya küçük ipuçları mı bırakıyor, yoksa oyuncular Silent Hill için bir ipucu bulmak için artık biraz fazla mı abartıyorlar?

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir