Anasayfa > Oyun Haberleri > Last Bite Games Boğaziçi Ventures’dan 1 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Aldı

Last Bite Games Boğaziçi Ventures’dan 1 Milyon Dolar Değerlemeyle Yatırım Aldı

Yerli oyun stüdyosu Last Bite Games, Boğaziçi Ventures‘dan 1 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı. BV Growth Fonu portföyüne dahil olan İstanbul merkezli oyun stüdyosu Steam’de başarılı bir erken erişim süreci geçiren Swarm Grinder üzerinde çalışıyor.

Last Bite Games ekibi geçtiğimiz günlerde oyunları Swarm Grinder’ın fiyatını belirleme noktasında aldıkları kararla gündeme gelmişti. Steam’de dolarla oyun satışının başlamasının ardından Last Bite Games Swarm Grinder’ın fiyatını oyuncularla birlikte belirledi. Valve marketinde olumlu inceleme yağmuruna tutulan oyununun merkezinde, geliştiricinin Survivors-like türüne getirdiği yenilikçi anlayış ve hypercore felsefesi yer alıyor.

Bu yönüyle kendilerine yerli geliştirici ekosisteminde güçlü bir yer edinen Last Bite Games, farklı coğrafyalar ve geniş dikeylerde yatırımlar yapan Boğaziçi Ventures ile masaya oturdu. Bu yeni yatırımla beraber Boğaziçi Ventures’ın oyun şirketlerine yaptığı yatırım sayısı 28’e ulaştı.

Boğaziçi Ventures Yönetici Ortağı Burak Balık, “oyun ekosisteminde pek çok yatırımımız mevcut. Ancak Last Bite Games ile yeni bir misyon ve tecrübe elde ediyoruz. Çok inandığımız Türk indie geliştiricileri ekosistemine bu yatırımımızla ile beraber daha yakın olma fırsatını elde edeceğiz” dedi.

Last Bite Games CEO’su ve Kurucu’su Kağan Örün ise ekibinin ve Boğaziçi Ventures’un attığı ortak adımların Türk oyun ekosistemine ve Türk yatırımcılara ilham olacağına inanıyor.  Halihazırda yatırımcıların bağımsız stüdyolardaki potansiyeli tam olarak göremediğini belirten Örün, 1 milyon değerlemelik bu yatırımın ekosisteme rehberlik edeceğini düşünüyor.

Stüdyonun PC platformundaki çıkış oyunu ise geliştiricinin yoğun mesailerinin meyvelerini topluyor. Yakın zamandaki en başarılı yerli yapımlardan biri olan Swarm Grinder, erken erişim sürecinde aldığı düzenli güncellemeler ile oyuncu geribildirimini merkeze alıyor. Epic Games Store üzerinde de oyuncularla buluşmaya hazırlanan Swarm Grinder, şu anda 5 dolarlık fiyat etiketiyle Steam’de satışta.

last bite games boğaziçi ventures

Swarm Grinder aksiyon-roguelite elementlerini ustaca kullanıyor. Erken erişimdeki oyun Survivors-like türünün bağımlılık yapıcı oynanış formülüyle oyuncuları sürekli evrimleşen kötücül hücrelerin tam ortasına bırakıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir