Anasayfa > Oyun Haberleri > League of Legends Evreni Roman Haline Geliyor

League of Legends Evreni Roman Haline Geliyor

League of Legends evreni roman haline gelerek bir yeni formda daha oyunculara hikayesini anlatmaya hazırlanıyor.

Riot Games’in 2009’da çıkışını gerçekleştirdiği League of Legends çıktığı yıldan beri oynanış mekanikleri ve görselliğin yanında hikaye anlamında da büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Netflix ile League of Legends iş birliğinde ortaya çıkarılan Arcane ve yine League of Legends evreninde yer alan Ruined King gibi yapımlar bizlere League of Legends hikayesini sadece oyundaki diyalog ve açıklamalarda değil başka şekillerde de sunuyor.

Bu hafta yapılan yeni bir açıklamaya göre ise League of Legends evreni bir yeni formda daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Orbit Books isimli bir yayınevinin yaptığı paylaşıma göre League of Legends evreni ilk roman setine kavuşuyor. Yapılan açıklama Orbit Books ve önde gelen oyun geliştiricilerinden Riot Games, League of Legends evreninin ilk roman setini paylaşmak konusunda önemli bir lisans anlaşmasına imza attı.” şeklinde oldu. Bu açıklamayla birlikte romanda neler göreceğimiz hakkında da bilgiler paylaşıldı.

Orbit Books’un açıklamalarına göre çıkış yapacak olan romanın adı “Ruination” olacak. Türkçeye yıkılış veya tahrip olarak çevrilebilecek bu roman Anthony ReynoldsRiot Games şirketinde sorumlu yazar pozisyonunda yer alıyor- tarafından kaleme alınıyor. Ruination romanında okuyacağımız hikaye ise League of Legends alt koridorundan tanıdığımız Kalista ve oyunun orman oyuncularının sıklıkla gördüğü Viego hakkında olacak.

League of Legends Roman

Romanın İngilizce versiyonu için ise çıkış tarihi Eylül 2022 olarak işaret ediliyor. Baskı, e-kitap, sesli kitap ve uluslararası dağıtım için bu tarih gösteriliyor. Ülkemizde kimin çevireceği ve hangi yayınevinin bu kitaptan sorumlu olacağı henüz açıklanmış değil. Kitabın İngilizce versiyonu ise Amerika bölgesi için şu anda ön siparişe açılmış durumda.

“Hikayeler, dünyamızı ve şampiyonlarımızı derinlemesine ve anlamlı bir şekilde keşfetme konusunda önemli bir rol oynuyor. Bu, Runeterra için oldukça temel bir hikaye ve evrenin temel karakterlerinin hikayelerine yeni bir ışık tutacak. Orbit’in bunu hayranlarımız için hayata getiriyor olması konusunda çok heyecanlıyız.” – Riot Games Tüketici Ürünleri Sorumlusu Ashley Maidy

Her iki tarafın da oldukça tutkulu açıklamalar yaptığı bu proje hakkında yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın. Kitabın ülkemiz çıkışı hakkında yeni detaylar paylaşıldıkça bunları sizlere aktarıyor olacağız.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir Yorum

  1. Oyunu uzun zaman önce bırakmama rağmen hem dizi hem de roman çıkarmalarını istiyordum. Artık ikisine de kavuşuyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir