Anasayfa > Oyun Haberleri > League of Legends: 11 Yıllık Bug Ortaya Çıktı!

League of Legends: 11 Yıllık Bug Ortaya Çıktı!

Günümüzün en çok bilinen ve oynanan oyunlarının başını hiç kuşkusuz League of Legends çekiyor. Her yıl bu oyunla ilgili turnuvalar yapılıyor, etkinlikler düzenleniyor ve milyonlarca oyuncu milyonlarca saatini bu oyunu izleyerek ve oynayarak geçiriyor. İşte hal böyleyken bu oyunculardan birisi geçtiğimiz günlerde çok ilginç bir durumla karşılaştı. League of Legends’da oyunun çıkış yaptığı tarihten bu yana farkedilmemiş bir bug buldu.

League of Legends

Geçtiğimiz günlerde Caenen isimli Reddit kullanıcısı League of Legends’in Reddit sayfasında bu hatayı açığa çıkaran bir paylaşımda bulundu. Paylaşılan postta Caenen kırmızı topçu minyonun menzilinin, mavi topçu minyonun menzilinden 20 birim daha az olduğunu açıkladı. Caenen garipliği ilk olarak Baron güçlendirmesini aldıktan sonra farkettiğini söyledi. Baron buffına sahip topçu minyonların menzilleri bildiğiniz gibi artmakta. Caenen bu durumdayken kırmızı topçunun menzilinin 1030, mavi topçunun ise 1050 olduğunu farketti. Baron güçlendirmesi bittikten sonra menzilleri tekrar kontrol eden oyuncu, asıl şaşkınlığı da bu noktada yaşadı çünkü minyonların menzilleri arasında 20 birim fark vardı! Mavi topçu 300 birim menzilde iken, kırmızı topçunun menzili sadece 280 birimdi.

Bu durum sosyal medyada hızla yayıldı. Reddit’te bu konuyla ilgili başlıklar açılırken bazı oyuncular da YouTube’da video çekerek bu hatayı göstermeye çalıştılar. Bu konuyla ilgili çekilen bir videoyu İngilizce olarak aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Witcher Elder Speech İncelemesi İçin Tıklayın!

Diğer ilgi çekici şeylerden birisiyse takımların kazanma oranları. LoL’ün en çok tercih edilen ve en çok oynanan oyun modu olan dereceli tekli/çiftli sırada, mavi takımın kazanma yüzdesi kırmızı takımın kazanma yüzdesinden 2,6 daha fazla. Bunun tamamen yukarıda geçen bugdan kaynaklandığı söylemek doğru olmaz ama böyle bir kazanma oranının ortaya çıkması oldukça şaşırtıcı.

League of Legends

League of Legends Tasarım Ekibinden Cevap Geldi

Bu gelişmelerin üzerine League of Legends tasarım ekibinden Phlox, bu hatayı düzeltmek için harekete geçtiklerini söyledi. Yapılan düzeltmeler sonrası PBE sunucusundaki kırmızı topçu minyonların menzili 280’den 300’e çekildi. Yapılan güncellemenin 10.16 yamasıyla beraber normal sunuculara gelmesi bekleniyor. Gelen yamayla beraber kırmızı topçu minyon, sonunda baş düşmanı mavi topçuyla eşit olacak gibi görünüyor.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

2 Yorumlar

  1. Oyunu 6 – 7 yıldır oynuyorum mavi tarafta maçlarım hep daha kolay geçti

  2. Oyunu bıraktım, mutluyum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir