Anasayfa > Oyun Haberleri > LEGO ve Mario Arasındaki İş Birliği Ortaya Çıktı

LEGO ve Mario Arasındaki İş Birliği Ortaya Çıktı

LEGO firmasının Nintendo ile yaptığı anlaşma ortaya çıktı. Dünya Mario Gününde “çaktırmadan” gösterilen anlaşmanın ne oldğunu öğrendik.

10 Mart’ta yani Dünya Mario Gününde, LEGO paylaştığı bir tweet ile dikkatleri çekmişti. Tweette legodan bir Mario figürü paylaşılmış ve altına “It’s-a me, LEGO Mario! Stay tuned…”  yazısı eklenmişti. İlk başta bunun yeni çıkacak LEGO Mario oyununu ima ettiğini düşünmüştük. Ancak gerçek çok daha farklıymış.

LEGO Mario ve Bluetooth

LEGO, YouTube hesabından yaptığı açıklamaya göre Nintendo ile güçlerini birleştirerek Super Mario karakterini legoya oyuncaklarına dönüştürmüşler. Bununla da kalmayıp bu oyuncaklara yeni nesil Bluetooth desteği de sağlamışlar. Nasıl ve neden mi?

LEGO Mario

Super Mario‘nun dünyasını lego bloklarından oluşturarak karakterlerin oyuncaklarını hazırladıktan sonra firmanın daha önceki oyuncaklarında kullandığına benzer bir akıllı telefon desteği sağlamışlar. Ses çıkartan, önündeki minik ekranında animasyonlar oynatan ve interaktif bir “oyun” deneyimi sağlayan bir lego seti hazırlamışlar.

Oyuncakta alışagelmiş olduğumuz legolara nazaran ileri teknolojiler kullanan firmalar çok ilginç bir işe imza atmış. LEGO Super Mario, dokunduğu lego bloklarına farklı farklı ve interaktif tepkiler verebiliyor! RFID teknojisini kullanan oyuncakta Bluetooth desteğinin yanında akıllı telefon uygulaması da bulunacakmış. Oyuncakla oynarken tıpkı Super Mario video oyunlarını oynar gibi hissedeceksiniz!

LEGO ve Nintendo anlaşmasından çıkan bu sonuç beklediğimiz gibi bir şey çıkmadı ne yazık ki. Ancak oyuncağı görünce insan keşke yeniden çocuk olabilsem demeden de geçemiyor.

 

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir