Anasayfa > Oyun Haberleri > Loot Box Sistemi ile Kumar Bağımlılığının Arasındaki Bağlantı Doğrulandı

Loot Box Sistemi ile Kumar Bağımlılığının Arasındaki Bağlantı Doğrulandı

Son araştırmalar loot box sistemi ile kumar bağımlılığının arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu ortaya çıkardı. Detaylar haberimizde.

Plymouth Üniversitesi ve Wolverhampton Üniversitesi araştırmacıları loot box sisteminin kumar bağımlılığı ile bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı. Yürütülen çalışmalar sonucunda  ganimet kutularının yapısal ve psikolojik olarak kumar oynamaya benzediği belirlendi.

Lordlar Kamarası Loot Box Sisteminin Kumar Olduğunu Düşünüyor

Geçtiğimiz yıllarda Birleşik Krallık’ın Lordlar Kamarası ganimet kutularının yasaklanması konusunda tartışmış ve bu tür sistemlere düzenleme getirilmesi gerektiğini belirtmişti. Yapılan son araştırmalar ise oyun oynayan çocukların büyük bir kısmının ganimet kutusu açtığını ortaya çıkardı.

“Çalışmalarımız oyun geliştiricilerinin isteyerek ya da istemeden ganimet kutuları sisteminden büyük miktarda gelir elde ettiği ve gelirlerin büyük bir kısmının özellikle ‘kumar problemi olan’ oyunculardan geldiğini belirlemiştir.”

Araştırmacıların verdiği bu demece göre ganimet kutularını açan oyuncuların genelde kumar bağımlılığı olduğu ortaya çıktı. Sistemin yapısı gereği oyuncuları daha fazla kutu açmaya teşvik ettiği de detaylar arasında yer aldı.

Loot Box Sistemi Kumara Sevk Ediyor

Ganimet kutusu satın alan oyuncuların %5’inin aylık 70 pound harcadığı ve harcayan kitlenin finansal tarafta güçlü olmadığı belirlendi. Ganimet kutusu açan oyuncuların büyük bir kısmı normalde gelir problemi yaşıyor. Fakat sistemin toksik kumar bağımlılığına sevk eden yapısı bu kişilerin daha fazla para harcamasına neden oluyor.

Araştırmacı Zoe Osmond yürütülen çalışmaların sonuçları hakkında politikacıları ilgilendiren bir açıklama yaptı.

“Bu araştırmanın yanı sıra diğer organizasyonların sunduğu kanıtlar artık politikacıların odak noktasına alınmalı ve bu sorunların çözülmesi adına ne tür düzenlemeler yapılacağı tartışılmalıdır.”

Geçtiğimiz aylarda tamamlanan raporlar ise loot box sistemlerinin 2025 yılında 20 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir