Anasayfa > Oyun Haberleri > LucasArts Lucasfilm Games Olarak Geri Dönüyor!

LucasArts Lucasfilm Games Olarak Geri Dönüyor!

Disney çatısı altına girdikten sonra veda ettiğimiz efsane oyun stüdyosu LucasArts Lucasfilm Games olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.

Lucasfilm‘in bir alt kolu olarak 1982 yılında bizzat George Lucas tarafından kurulan ve 1990 yılında LucasArts ismini alan oyun stüdyosu karşımıza adını efsaneler arasına yazdırmış pek çok oyun ile çıkmıştı. Monkey Island gibi sevilen bir serinin yanı sıra Outlaws gibi bir vahşi batı klasiği ile de karşımıza çıkmış olan firma bunların yanı sıra pek çok başarılı Star Wars oyunu ile de oyuncuların beğenisini kazanmıştı. Ancak sevilen oyun stüdyosuna Lucasfilm ve ona bağlı tüm alt firmalar Disney tarafından 2013 yılında satın alındıktan sonra veda etmiştik. Star Wars oyunlarının lisansları ise EA Games‘e geçmişti.

Star Wars‘ın resmi sitesi üzerinden yapılan bir duyuru hepimizi heyecanlandırdı. Özlediğimiz LucasArts Lucasfilm Games olarak sektöre geri dönüyor ve tüm Star Wars oyunlarını da kendi çatısı altında toplamaya hazırlanıyor. Lucasfilm Games‘in yalnızca yayıncı koltuğunda mı oturacağı yoksa geliştirici olarak projelerin geliştirme süreçlerinde aktif rol mü oynayacağı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir