Anasayfa > Oyun Haberleri > Lucian 1.17 Yamasında Ait Olduğu Yere Dönüyor

Lucian 1.17 Yamasında Ait Olduğu Yere Dönüyor

Son zamanlarda gerek profesyonel arenada gerekse yüksek elo tek/çift’te orta koridora çıkan Lucian 1.17 metası ile alt koridora geri dönecek.

Lucian, yüksek menzili ve anlık hasar potansiyeli ile zaten önceki sezonlarda orta koridorda adını geçiren bir şampiyonu idi. Bu iki özelliğin yanına koridor ittirme avantajı ve mobilitesi eklenince hem profesyonel arenada hem de yüksek elo tek/çift’te adını göstermeye başlamıştı. Belli ki bu dominasyondan pek de hoşnut değil Riot Games ki Sihirdar Vadisi geliştirici ekibinin lideri Jeevun Sidhu kendi Twitter hesabından attığı gönderide bizimle bu şampiyona ne yapılacağını anlattı.

Şampiyona yapılan değişiklikler ise şöyle:

Temel Özellikler

Temel AD: 64’ten 62’ye düşürüldü.

Işık Silahşörü (Pasif)

(Yeni) Dost güçlendirmeler Lucian‘ın sonraki 2 saldırısını (4’e kadar birikebilir) 14(+%10 toplam AD) oranında güçlendirir.

İntikam Ateşi (W)

Mana bedeli 70’ten 60’a düşürüldü.

Dost şampiyonlar da yeteneğin güçlendirmesinden faydalanabilecek.

İnfaz (R)

Atış başına hasar: 20/40/60(+%25 AD) seviyesinden 15/30/45(+%25 AD) seviyesine düşürüldü.

Atış sayısı: 22/28/34 şeklinde iken 22(+%25 Kritik Şansı) şeklinde değiştirildi.

League of Legends Terimleri Sözlüğü

Bu değişikliklerin, şampiyonu ikili bir koridor olan alt koridora yönlendireceği belli oluyor. Şampiyonun “W” yeteneği ve pasifine gelen yeni özelliklerin, yüksek kitle kontrol kapasitesi olan LeonaNautilusThresh gibi şampiyonlarla birleştiğinde ölümcül olacağını kanısına varmak çok da zor değil. Ancak ulti yeteneğine gelen düzenlemenin şampiyonu diğer oynanış türlerinden tamamen kritik kasma şekline yöneleceği de belli oluyor. Erken oyunda ultisinin ona orta koridorda kazandırdığı avantaj ise bir nebze azalacak gibi duruyor.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir