Anasayfa > Oyun Haberleri > Luto Adında Yeni Bir Korku Oyunu Duyuruldu

Luto Adında Yeni Bir Korku Oyunu Duyuruldu

Broken Bird tarafından geliştirilen ve yayımcı Lanzadera ortaklığıyla oluşacak olan yeni psikolojik korku oyunu Luto duyuruldu.

Bundan birkaç sene önce PS4 ilk çıktığında çıkışı iptal edilmiş bir oyun olan Silent Hills’ın demosu P.T yayımlanmıştı. Oynayan ve izleyen herkesin tüylerini diken diken etmiş ve gelmiş geçmiş en kaliteli korku oyunları arasında anılan bu oyunla beraber psikolojik korku oyunları büyük ilgi toplamıştı; The Medium, SOMA, Hellblade gibi oyunlar da bunun bir örneği. Luto da bu oyundan etkilenmiş ve büyük ilham almış gözüküyor.

luto

Fragmandan gördüğümüz kadarıyla bir evin içinde geçen Luto; tıpkı P.T gibi atmosferik aydınlatmalar ve ürpertici bir ev atmosferi ile karşımıza çıkıyor. Radyodan konuşan adamın sesinin küçük ama anlaşılır tonlarda bozulması ve arka plandaki saat sesleri gibi ayrıntıları ile amaçladığı ürpertici tonu yakalıyor.

Resident Evil Village Yapımcısı Capcom’dan Ayrıldı

Oyun ile ilgili bilgimiz sadece bir fragmandan ve Broken Bird’ün yapmış olduğu bir açıklamadan oluşuyor, Açıklaması ise şu şekilde:

“Zihniniz bir hapishane olabilir. En kötü anılarınızla dolan bu hapishane çıkışını bulması mümkün olmayan bir labirent gibi görünebilir. Luto, depresyon ve anksiyete gibi duyguları en karanlık ortamlarda yansıtmaya çalışan anlatıma dayalı bir korku macerası.”

Çıkış tarihi hakkında bir bilgi verilmeyen ve 1 dakikalık küçük bir fragmanı olan Luto PC ve PlayStation için çıkış yapacak, ancak hangi PlayStation için çıkış yapacağı söylenmiyor. Fragman için aşağıdaki videoya bakabilirsiniz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir