Anasayfa > Oyun Haberleri > Resident Evil Village Yapımcısı Capcom’dan Ayrıldı

Resident Evil Village Yapımcısı Capcom’dan Ayrıldı

Yüksek satış rakamlarıyla birlikte çıkışının üzerinden henüz bir ay geçmişken, diğer birçok yapımda da emeği geçen Resident Evil Village yapımcısı Peter Fabiano ayrılık haberini verdi.

Resident Evil Village Satışları 3 Milyon Barajını Geçti

Serinin en yeni oyunu Resident Evil Village yapımında tekrar karşımıza çıkan Fabiano ayrıca bu hayatta kalma korku serisinin diğer oyunları olan Resident Evil 3 ve Resident Evil 7‘nin de yapımcı koltuğuna oturmuştu. Ayrıca Ghost ‘n Goblins: Resurrection ve sevilen aksiyon-macera oyunu Devil May Cry 5‘de de emeği geçmişti. Yapımcılığının yanı sıra Resident Evil serisinin reklamcılığında önemli bir yüz olan Fabiano, hem videolarda hem de medya röportajlarında öne çıkmıştı. Kendisi ayrıca Resident Evil 7‘de paranormal araştırma dizisi Sewer Gators’ın sunucusu Peter Walken‘ı oynamıştı.

Resident Evil Village

Fabiano cumartesi günü attığı iki serilik tweet ile Capcom‘dan ayrıldığını ve Destiny geliştiricisi Bungie‘ye katıldığını bildirdi.

Bunu en iyi şekilde yazmak zor, bu yüzden kısa tutmaya karar verdim: Capcom‘daki herkese sizinle son 13 yıl boyunca büyümeme imkan verdiğiniz için teşekkür ederim. Müteşekkirim ve bu deneyimi sonsuza dek yaşatacağım. Yıllar boyunca stüdyo içinde ve dışında beni destekleyenlere teşekkür ederim. Bungie‘de bazı harika insanlarla çalışacağım ve yolculuğuma devam edeceğim yeni bir pozisyon aldım. “Yukarı bak muhafız.”

Fabiano‘nun Capcom‘da çalıştığı süredeki ana rolü doğru zamanlamayı ve çıkışı ayarlamaktı, ki Resident Evil Village tüm seri içinde Japonya’daki en kötü ilk hafta satışını yaşamasına rağmen batıdaki satışlarının serideki birkaç ana oyunu çoktan geçmesi işindeki başarıyı gösteriyor. Umarız ki Fabiano‘nun başarılarını yeni stüdyosunda da sıkça görme şansımız olur.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir