Anasayfa > Oyun Haberleri > Mafia: Definitive Edition ile İlgili Oynanış Videosu Yayınlandı

Mafia: Definitive Edition ile İlgili Oynanış Videosu Yayınlandı

Üçüncü Mafia oyunuyla büyük hayal kırıklığı yaratan ve gözden düşen 2K, ilk Mafia oyununa remake getireceklerini söyleyip oyuncuların gönlünü almaya çalışmıştı. Mafia: Definitive Edition adıyla yayınlanacak oyuna ait ilk gameplay videosu da dün yayınlandı.

Mafia serisi ilk oyunuyla beğeni toplamış, ikinci oyunuyla da daha büyük bir hayran kitlesine ulaşıp bu beğeniyi katlamıştı. Seriyi oynayanlar büyük bir merakla 3. oyunu beklerken, çıkan oyun büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Oyunun oynanışındaki tekdüzelik, kendini tekrar eden görev yapısı ve üst düzey sistemlerde bile stabil bir performans gösterememesi, oyunun çokça eleştirilmesine sebep olmuştu. 2K’in bir sonraki oyunun ne olacağı düşünülürken firma, Mafia 1’e remake yapacaklarını açıklamıştı. Dün geç saatlerde de oyuna ait bir oynanış videosu yayınlandı.

Mafia: Definitive Edition

Aşağıdan izleyebileceğiniz 14 dakikalık oynanış videosunda, oyunun görsel olarak günümüz oyunları seviyesine çıktığını görebilirsiniz. Oyunun yaratıcı ekibinden Haden Blackman’in söylediğine göre oyun, Mafia 3 grafik motoruyla inşa edilmiş fakat ekip, grafiklerin geliştirilmesi konusunda hala çalışmaktaymış.

 

Rocket League Ücretsiz Oluyor!

Blackman ayrıca oyunun yeniden yapılmasıyla ilgili çeşitli açıklamalarda da bulundu. Oyunun düpedüz bir remake olmadığını söyleyen Blackman, eski oyunun havasını bozmadan oyunda kimi iyileştirmelerin yapıldığını söyledi. Oyunun hikayesini daha da iyi bir şekilde anlatmak istediklerini söleyen Blackman, bu konu üzerinde de ayrıca çaba sarf ettiklerini belirtti. Ayrıca yeni Mafia: Definitive Edition ile oynanış anlamında da oyuncuları daha özgür kılacak bir yapı hedeflediklerini söyledi. Blackman’in burada özellikle belirtiğine göre oyun, bir yandan eski oyuncuların sevdiği havayı vermeye çalışırken diğer yandan da yenil nesi oyuncularında bağlanabileceği bir düzeyde olacak. Oyunun bunu başarıp başaramayacağını ise ancak oyun çıktığı zaman öğrenebileceğiz. Blackman ayrıca Mafia: Definitive Edition’ın PlayStation 5 ve Xbox Series X’e uyumlu olacağını da söyledi.

 

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

2 Yorumlar

  1. Orijinali gibi olmayacaktır

  2. Bir türlü ısınamadım mafia serisine inşallah bir gün!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir