Anasayfa > Oyun Haberleri > Magic: The Gathering Strixhaven Seti Kartında İntihal İddiası

Magic: The Gathering Strixhaven Seti Kartında İntihal İddiası

Magic: The Gathering Strixhaven seti kartında intihal olabileceği iddiası gündemde. Bir hayran, kartın kendi eserine benzediğini iddia etti.

Gün geçmiyor ki Twitter enteresan bir olaya sahne olmasın. Bu olaylardan biri de dün gece gerçekleşti. İnternette “scarypet” nickini kullanan sanatçı Kitt Lapeña, 2016 yılında Deviantart sitesinde paylaştığı bir illüstrasyonun çok benzerini Magic the Gathering’in Strixhaven setindeki bir karta benzerliğini fark etti ve konuyu sosyal medyaya taşıdı.

The Witcher 2.Sezon Görselleri Yayınlandı: Wild Hunt Geliyor

Sanatçı, Twittter hesabından yaptığı açıklamaya yer verdi:

https://twitter.com/omgscarypet/status/1376180852070174725

Gururum okşanmış mı hissetmeliyim? Cidden, Magic the Gathering benim sanat sevgime tesir eden önemli bir etken oldu. (We Wizards of the Coast’a da bir çok kez portfolyomu gönderdim) Şimdi birisi bana sanatımın bir kartta kullanıldığını söyledi. İronik olarak birazcık “çalıntı” bir şekilde.

Sanatçıya Twitter’dan destek yağdı. Bir kaç kullanıcı ortada bir intihal göremediklerini söylediyse de, yorum yapanların çoğunluğu sanatçıyı haklı buldu. Kitt Lapeña aldığı yorumlar üzerine, kimseyle yüzleşmek gibi bir amacı olmadığını ve sadece durumu enteresan bulduğunu bildirdi. Sanatçının serinkanlı yaklaşımı genel olarak takdir toplasa da, olayı Magic of the Gathering’in dikkatine sunmasını tavsiye edenler de oldu.

Wizards of the Coast’un da sahibi olan Hasbro, kendi materyallerinin kar amacı olmadan kullanımını bile zorlaştırıp, oyuncusunu zora sokmasıyla meşhur bir şirket. Magic the Gathering ve Hasbro’nun bu iddialara cevap verip vermeyeceğini ilerideki günlerde göreceğiz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir