Anasayfa > Oyun Haberleri > Metro Exodus Yeni Nesil Konsollar İçin Yayınlandı

Metro Exodus Yeni Nesil Konsollar İçin Yayınlandı

Sevilen Metro serisinin son oyunu olan Metro Exodus yeni nesil konsollar için de 4K ve ışın izleme desteği ile yayınlandı. Detaylar haberimizde.

Rus yazar Dmitry Glukhovsky tarafından kaleme alınan ve tüm dünyada büyük bir popülerliğe ulaşan post apokaliptik bilim kurgu serisi Metro‘dan uyarlanan oyun serisi de kitaplar ile aynı kaderi paylaştı. 4A Games tarafından geliştirilen ve ilk oyunu ile 2010 yılında çıkış yapan ilk oyunun ardından seri her oyunu bile gerek atmosfer, gerekse de oyun mekanikleri anlamında çıtayı yükseltti ve son olarak karşımıza 2019 yılında Metro Exodus ile çıktı. Serinin yarı açık diye tabir edebileceğimiz ilk oyunu olan Metro Exodus şimdi de yeni nesil konsollar  için erişilebilir durumda.

Metro Exodus Series X/S ve PlayStation 5 konsollarında ana oyun ve tüm DLC‘leri için 4K çözünürlüğün yanında 60 FPS de garanti ediyor. Ayrıca oyunun Xbox One yada PlayStation 4 sürümüne sahipseniz oyununuzu ücretsiz bir biçimde Series X/S ve PlayStation 5 için de yükseltme şansına sahipsiniz. Tüm bunların yanı sıra Metro Exodus bu konsollarda cihazların gücünden de faydalanarak çeşitli iyileştirmeler ve çok daha kısa yükleme süreleri ile karşımıza çıkacak. Başarılı yapım PlayStation 5 için bambaşka bir özelliği de beraberinde getiriyor. Yapım DualSense‘in dokunsal geri bildirim ve adaptif tetik desteğinden de faydalanarak özellikle ateş ederken çok daha iyi bir deneyim yaşatacak.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir