Anasayfa > Teknoloji Haberleri > PS5 DualSense Kontrolcüsünde Yeni Bir Sorun Bulundu

PS5 DualSense Kontrolcüsünde Yeni Bir Sorun Bulundu

PS5 DualSense kontrolcüsünde gündeme oturan yeni bir sorun ortaya çıktı. Yeni nesil için Sony tarafından üretilen PlayStation 5 kontrolcüsü Dualsense’te analog çubuğunda kayma sorunu bulundu. Detaylar haberimizde.

DualSense Trophy Kazandığınızda Sesinizi Kaydediyor!

Yeni nesilde Sony tarafından üretilen PlayStation 5 oyun konsolu ve yeni kontrolcü DualSense oldukça ilgi çekmeyi başardı. Başarılı satış sayılarına ulaşan PlayStation 5’in kontrolcüsü DualSense ile ilgili sorunlar yaşanmaya başladı. Özellikle dokunsal geri bildirim özellikleri ve tetik hassasiyeti ile başarılı bulunan kontrolcüde ”stick drift” adı da verilen analog çubuğu kayma sorunu ortaya çıktı. Sorunu yaşayan kullanıcılar hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Yukarıdaki videodan görebileceğimiz üzere analog çubuğu kayma sorunu DualSense’te de kendini gösterdi. Bu sorun çoğu gamepad de olabilen bir sorun olmasına karşın DualSense’de yaşandığı çok fazla bilinmemekteydi. Son zamanlarda Reddit gibi platformlarda artan videolar ile gündeme düştü. Reddit platformunda u/Verity21 ve u/ktg15 kullanıcıları da sorunlarını videolu bir şekilde paylaştı.

Bu sorun karşısında kullanıcılar cihazı sıfırlama, Bluetooth açma kapama veya konsolu kapatıp açma gibi çözüm yöntemlerini deneseler bile başarılı olamamışlar. Şu anlık sorunlar devam ediyor ancak DualSense için bu tarz sorunların garanti kapsamına girdiği biliniyor. Bu yüzden Sony Destek ekibi ile iletişime geçilerek gerekli garanti işlemleri başlatılabilir.

Siz bu sorunu nasıl buldunuz? Sizde de böyle bir sorun ortaya çıktı mı? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir