Anasayfa > Teknoloji Haberleri > DualSense Trophy Kazandığınızda Sesinizi Kaydediyor!

DualSense Trophy Kazandığınızda Sesinizi Kaydediyor!

DualSense Trophy kazandığınızda sesinizi kaydedecek. Detaylar haberimizde.

Steam ve Xbox tarafından bildiğimiz Achievement (başarım) sistemi PlayStation’da Trophy (kupa) olarak geçiyor. PlayStation 3 ile gelen bu sistem her bir konsolda daha fazla yeniliği beraberinde getirdi. Örneğin PlayStation 3 üzerinden Trophy aldığınızda PSN hesabınızın seviyesi yükseliyordu. Bu durum PlayStation 4 için de aynı fakat bu sefer bir oyunda Trophy kazandığınızda, o anın ekran görüntüsü otomatik bir şekilde alınıyordu. PlayStation 5’de ise işler bir üst seviyeye daha çıktı. Level sistemi aynı kalsa da ekran görüntüsü olayı artık videoya dönüştü. Trophy kazandığınız anın ekran görüntüsü değil, o ana ait kısa bir video klibi alınıyor.

Elbette bu bazı oyuncular için çok can sıkıcı olabilir. Çünkü her bir Trophy kazanıldığında video kaydı alınıyor ve bu da depolama alanının büyük bir bölümünün bu videolarla dolmasına sebep oluyor. Neyse ki bu özellik isteğe bağlı. Bu video klibi özelliğinin yanında bir de ses kaydı alma özelliği ortaya çıktı. Artık DualSense Trophy kazandığınızda sesinizi kaydedecek. Bu olay elbette DualSense adlı kontrolcünün içinde bulundurduğu mikrofon sayesinde oluyor.

DualSense Trophy

Bu mikrofon sayesinde alınan kayıtlar da elbette isteğe bağlı olacak. Oyuncular, Trophy kazandığında ses kaydı alırken hazırlıksız bir anda istenmeyen tepkiler verebilir. Onun dışında sesinizle birlikte video klibi alarak o anı arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Bu özellik sayesinde oldukça renkli anlara şahitlik edeceğimiz kesin. Zorlu bir Trophy kazandıktan sonra kim sevinç çığlıkları atmıyor ki?

Steam DualSense İçin Daha Fazla Destek Getirdi

Siz de düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese şimdiden iyi oyunlar.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir