Anasayfa > Oyun Haberleri > Metro Exodus’un Yeni Nesil Versiyonu İçin Çıkış Tarihi Paylaşıldı

Metro Exodus’un Yeni Nesil Versiyonu İçin Çıkış Tarihi Paylaşıldı

Oldukça popüler olan Metro video oyunu serisinin son oyunu Metro Exodus’un Xbox Series ve PlayStation 5’a çıkacak yeni nesil versiyonları için çıkış tarihi paylaşıldı. Detaylar haberimizde.

Metro Exodus Enhanced Edition Resmen Duyuruldu

Dmitry Glukhovsky‘nin roman serisinden uyarlanan popüler video oyunu serisi Metro’nun 2019 yılında çıkış yapmış oyunu Metro Exodus, yeni nesil versiyonları ile karşımıza çıkacak. 4A Games tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayıncılığı üstlenilen oyunun Enhanced Edition olarak adlandırılan yeni nesil versiyonu Xbox Series X/S ve PlayStation 5 konsolları için geliştirildi. Eleştirmenlerden yüksek puan alan Metro Exodus, bu geliştirme ile oyunculara çok daha iyi bir deneyim sunacak.

Metro Exodus Enhanced Edition, oyunun çalışacağı çözünürlük ve FPS değerlerine etki etmeyi hedefliyor. Oyun Xbox Series X ve PlayStation 5 konsollarında 4K 60 FPS çalışabilecek. Xbox Series S’te ise 1080p 60 FPS çalışacak. Geliştirmesiz sürümde Xbox Series S, Xbox One sürümünü kullanıyordu ve oyun 30 FPS çalışıyordu. Bu versiyon ile FPS değeri artmış olacak.

Bunun dışında Ray Tracing desteği, görüş alanı seçenekleri, uzamsal ses geliştirmesi, PlayStation 5’in kontrolcüsü Dualsense için tetik hassasiyeti geliştirmesi gibi pek çok yeni nesil ile adapte olan özellikler oyuna eklenecek.

metro exodus enhanced edition

Bugün itibariyle Metro Exodus Enhanced Edition, PC kullanıcıları için çıkışını yaptı. Versiyonda PC oyuncuları için de Ray Tracing geliştirmeleri, DLSS 2.0 desteği gibi pek çok yeni geliştirme yer alıyor. Metro Exodus, yeni nesil versiyonu Enhanced Edition ile Xbox Series X/S ve PlayStation 5 için 18 Haziran 2021 tarihinde oyuncuların karşısına çıkacak. Sürüm, oyunun PlayStation 4 ve Xbox One sürümlerine sahip olan oyuncular için ücretsiz olacak. Yeni nesil versiyon resmi duyurusu için buraya tıklayabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir