Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft, Amazon ve Google Büyük Oyun Stüdyoları Arayışında Olabilir

Microsoft, Amazon ve Google Büyük Oyun Stüdyoları Arayışında Olabilir

Microsoft, Amazon ve Google oyun stüdyosu arayışında olabilir. BBWMediaGroup’tan gazeteci Brad Sams’in açıklamalarına göre özellikle bu üç şirket, satın almak için büyük oyun stüdyoları arıyor olabilir. Detaylar haberimizde.

Microsoft Yeni Stüdyolar Satın Almaya Devam Edecek

Son dönemlerde yeni oyun stüdyolarını bünyesine katan ve arayışına tam gaz devam eden Microsoft, gündemden düşmüyor. Microsoft’un yanında Amazon ve Google için de bu sektörde bir arayış haberi mevcut. Phill Spencer, Microsoft’un ileriye dönük en büyük rakiplerinin Amazon ve Google olduğundan bahsetmişti. Bu açıklamadan yola çıkarak bu üç büyük şirketin oyun sektöründe büyük bir stüdyo arama rekabeti içerisine girdiğini söyleyebiliriz.

BBWMediaGroup’tan gazeteci Brad Sams, Kapalı kapılar ardında sektördeki satın almalarla ilgili çok sayıda konuşma duyuyorum. Şu anda pek çok hareketli şey oluyor.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Hangi şirketin hangi stüdyoyla anlaşacağı konusunda net bir bilgi bulunmamasına rağmen büyük isimler olduğunu belirten Sams, işin içerisinde Sony ve EA’in de olduğunu ancak bu üç şirket kadar aktif olmadığını da ekliyor. EA, Aralık ayının sonlarına doğru Codemasters’ı bünyesine katmıştı. Sony’nin de özel oyunları için yeni stüdyolar arayışında olduğundan haberdardık.

zenimax microsoft codemasters ea

2020’de Oyun Sektöründe 22 Milyar Dolarlık Satın Alım Yapıldı

InvestGame tarafından yapılan araştırmaya göre, Zenimax’in Microsoft tarafından, Codemasters’ın EA tarafından alınması ve çok daha fazla oyun stüdyosunun satın alımı veya birleştirme hareketleri sürecinde 22 Milyar dolarlık harcama gerçekleşti. Oyun sektörünün 2020’de oldukça hareketli olduğu ve büyük şirketler ile stüdyolar arasındaki ilişkilerin giderek arttığını söylemek mümkün.

Acaba Microsoft, Amazon ve Google hangi oyun stüdyolarını bünyelerine katacak? Sony ve EA nasıl adımlar atacak? Hep birlikte yıl içerisinde gelişmeleri görüyor olacağız. Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir