Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft Flight Simulator, Xbox Çıkışının Ardından PC’de Yükseliyor

Microsoft Flight Simulator, Xbox Çıkışının Ardından PC’de Yükseliyor

Microsoft Flight Simulator, Xbox Series X/S çıkışındaki güncellemesinin ardından PC kulvarında da oyuncu sayısını artırdı.

Microsoft’un geçtiğimiz sene piyasaya sürülen hiper gerçekçi uçuş simülatörü, nispeten başarılı bir çıkış yapmıştı. Bekleneni az çok sağlayabilen oyun, çıkışının yaklaşık bir sene ardından yeni nesil Xbox konsollara da geldi. Xbox Series X/S konsollarda iyi bir performans göstererek övgüleri toplayan oyunun PC’deki güncellemesi de Microsoft’a yaradı.

Oyunun Xbox çıkışıyla bilgisayara da eklenen güncelleme, Microsoft Flight Simulator’ın performansında büyük bir artış yarattı. Birçok oyuncu, FPS değerlerinin neredeyse ikiye katlandığını bildirdi. Bunun yanında oyuna keşif uçuşları, yeni oyuncular için başlangıç uçuşunun geliştirilmesi gibi birçok yeni özellik de eklendi. Bütün bunlar, Microsoft Flight Simulator’ın Steam’deki eş zamanlı oyuncu sayısında pik yapmasını sağladı.

Oyun, Steam’de çıkışını yaptığı gün yaklaşık 60.000 oyuncuya ulaşmıştı. Sonraki günlerde yaklaşık 7-8 bin oyuncu ile hayatını sürdüren Microsoft Flight Simulator, yeni güncelleme ile oyuncu sayısında bir pik yaşadı. Oyun, SteamDB’nin verilerine göre 19.594 eş zamanlı oyuncuya ulaşarak Eylül 2020’den itibaren geldiği en yüksek noktaya erişti. Eş zamanlı oyuncu rekoru ise hâlâ kırılmış değil. Doğruyu söylemek gerekirse çok büyük bir güncelleme veya olay olmadıkça kolay kolay kırılacak bir rekora da benzemiyor.

Bu sayılara sadece Steam’de ulaşıldığını, birçok kişinin Microsoft Flight Simulator’ı bilgisayar üzerinden farklı platformlarda oynadığını da belirtelim. Oyunu PC üzerinden Xbox Game Pass veya Microsoft Store üzerinden oynayanların sayısı da azımsanmayacak derecede fazla.

Microsoft Flight Simulator’ın son yama notlarının tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir