Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft Flight Simulator Yeni Yama İle Daha Sık Çöküyor

Microsoft Flight Simulator Yeni Yama İle Daha Sık Çöküyor

Microsoft Flight Simulator performansı gelişse de oyuncular bunu görebilecek kadar uzun süre kalamıyor.

Microsoft Flight Simulator, Xbox Çıkışının Ardından PC’de Yükseliyor

Bu hafta Microsoft Flight Simulator‘e gelen büyük güncelleme, oyunculara daha akıcı bir deneyim sunmak adına performansın da ön plana konulduğu yeniliklere sahipti. Dünya Keşif Geliştirmeleri, daha düzenli pratik uçuşlar, uçuş asistanı ve yeni asistanlar, oyun kumandası ve imleç desteği, kokpit interaksiyonları gibi yeniliklerin yanında performans açısından CPU için geliştirilmiş çekirdek desteği, daha iyi GPU ve bellek kullanımı, daha hızlı yükleme süreleri ve azaltılmış takılmalar da göze çarpan notlar arasında. Fakat pratikte pek de umulduğu gibi gitmiyor.

Microsoft Flight Simulator

Reddit üzerinden bazı oyuncular performans yeniliklerinin hiçbir işe yaramadığını, çünkü sürekli meydana gelen çökmelerden menüyü bile geçemediklerini dile getirirken bazıları da oyunu çalıştırabilmelerine rağmen dakika başı donmalarla karşılaştıklarını belirtiyor. Reddit kullanıcıları sorunlarını dalga geçerek paylaşırken Microsoft Flight Simulator forumlarındaki oyuncular daha sert çıkışlarla problemlerini dile getirmeye başlamış durumda. Hatta birçok kullanıcının birbirine saldırması, tehditler savurması ve genel olarak kaba davranmaları sebebiyle sıfır tolerans politikası uygulanmaya başlanacak ve diğer kullanıcılara kaba davrananlar 30 günlük susturulma cezası alacak.

Karşılaşılan birçok şikayetin ardından geliştiriciler sessiz kalmayarak paylaştıkları geliştirici notunda bu problem adına bir düzeltme yaması paylaşacaklarını ve yamanın ‘çevrimdışı AI trafiği’ ile ilgili sorunları çözmesinin yanında çökmeleri de azaltacağı söylendi. Fakat birkaç saat önce paylaşılan düzeltmeye rağmen hala aynı problemler varlığını sürdürüyor. Asobo‘nun Microsoft Flight Simulator konusunda gelmeye devam eden şikayetler karşısında ne kadar hızlı ve düzgün eylem gerçekleştireceği bir süre merak konusu olabilir.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir