Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft Gözünü Japon Stüdyolara Çevirdi!

Microsoft Gözünü Japon Stüdyolara Çevirdi!

Geçtiğimiz haftalarda ZeniMax’ı alarak Bethesda, iD Software ve Arkane gibi stüdyoları bünyesine katan Microsoft, şu sıralar tekrardan stüdyo arayışına girmiş gözüküyor. Gelen haberlere göre teknoloji devi, bu defa gözünü Japon stüdyolara çevirdi.

Microsoft

Microsoft ZeinMax’ı 7.5 milyar dolara satın alarak herkesi şaşırtmış ve uzunca bir süre haber konusu olmuştu. Yaklaşan konsol savaşlarında elini güçlü tutmak isteyen Microsoft, satın aldığı stüdyoların oyunlarının Xbox Game Pass’e geleceğini duyurmuş ve büyük beğeni toplamıştı. Ayrıca paylaşılan haberlerde Microsoft’un Xbox için bir süre daha stüdyo almaya devam edeceği açıklanmıştı. Herkes Microsoft’un bir sonraki adımının ne olacağını merak ediyordu. Merak hala devam etse ve Microsoft’un bir sonraki adımın ne olduğu tam olarak bilinmese de, gelen haberler teknoloji devinin gözünü Japon stüdyolarına çevirdiği yönünde.

Microsoft

Bloomberg’in haberine göre irili ufaklı birçok Japon oyun stüdyosu, Microsoft’un kendilerini satın almak amacıyla onlarla iletişime geçtiğini söyledi. Açıklamayı yapan stüdyolar gizli kalmak için isimlerinin paylaşılmasını istemediler. Yapılan bu açıklamalar aynı zamanda akıllara Phil Spencer’ın geçtiğimiz yaz söylediği “Eğer Asyalı bir oyun stüdyo bulabilseydik gerçekten güzel olurdu, özellikle de Japon bir stüdyo” sözünü getirdi .

Assassin’s Creed Valhalla İlk Gün Güncellemesi Detayları Belli Oldu

Durum böyle olsa da Xbox’ın durumu Japonya’da hiç de iç açıcı değil. Bu yıl Japonya’da gerçekleşen konsol satışlarından sadece yüzde 0.1’i Xbox One X’e ait. Bu oldukça düşük bir rakam. Fakat Xbox gene de umudunu kesmiş değil. Özellikle yeni nesil konsollarda sağladıkları  çeşitlilik ve zengin Game Pass kütüphaneleriyle Xbox, Japonya pazarında daha geniş bir yere sahip olmak istiyor. Bu yeri Japon stüdyoları ile pekiştirmek de Microsoft’un planlarından birisi olabilir.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir