Anasayfa > Oyun Haberleri > Microsoft Yeni The Outer Worlds Oyunlarının Yayıncılığını Yapacak

Microsoft Yeni The Outer Worlds Oyunlarının Yayıncılığını Yapacak

Son zamanlarda oyun sektöründeki yerini giderek sağlamlaştıran Microsoft, gelecek The Outer Worlds oyunlarının yayıncılığını üstlenecek.

Microsoft The Outer Worlds

Microsoft oyun sektöründeki yerini sağlamlaştırmaya ve yaptıklarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Konsollardaki başarısının yanı sıra Game Pass’le de adından bol bol söz ettiren teknoloji devi, oyun stüdyolarıyla yaptığı anlaşmalarla da sık sık gündeme gelmeyi başarıyor. Yapılan son açıklamalara göre Microsoft, The Outer Worlds’ün yayıncılık haklarını, Take-Two Interactive’in bünyesinde yer alan Private Division’dan devraldı. Bu devralımın, Take-Two’nun CEO’su Strauss Zelnick’in ve başkanı Karl Slatoff’un The Outer Worlds hakkındaki olumlu düşüncelerini paylaşmasından kısa bir süre sonra gerçekleşmesi ise kimi akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu.

Microsoft The Outer Worlds

Take-Two Interactive’in 2021 4. çeyrek toplantısı sırasında konuşan CEO Zelnick, The Outer Worlds’ün çıkış yaptığı 2019 yılından bu yana 3 milyon satış yaptığından bahsetti. Başkan Slatoff da The Outer Worlds hakkında konuşarak, gelecek oyunlar hakkında heyecanlı olduklarını ve bunun bir parçası olmaktan da oldukça mutlu olduklarını söyledi. Slatoff ayrıca The Outer Worlds’e uzun vadeli baktıklarını ve kendilerini seriye adadıklarını da belirtti. Fakat Private Division tarafından gelen bir açıklamayla The Outer Worlds’ün yayıncılık haklarının Microsoft’a devredildiği duyuruldu.

La Casa De Papel 5. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı

Microsoft her ne kadar yayıncılık haklarını şimdi devralmış olsa da, The Outer Worlds’ün geliştiricisi olan Obsidian Entertainment’ı 2018’de bünyesine katmıştı. Bu gelişmelerle Microsoft yeni The Outer Worlds oyunlarının yayın haklarına da sahip olacak. 7.5 milyar dolarlık Bethesda alımının ardından bir nebze olsun sakinleyen Microsoft, ekosistemini genişletmeye ve halihazırda sahip olduğu kaynakları da sağlamlaştırmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda Game Pass’e getirdiği oyunlarla oyuncuların takdirini kazanan şirket, isminden bir süre daha bahsettirecek gibi gözüküyor.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir