Anasayfa > Oyun Haberleri > Minecraft Menüsündeki Dünyanın Seed’i Bulundu!

Minecraft Menüsündeki Dünyanın Seed’i Bulundu!

Efsane oyun Minecraft menüsünde dönüp duran dünyanın yaratma kodu, Reddit’teki bir grup oyuncu tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle bulundu.

Minecraft oynadıysanız, ki büyük ihtimalle oynamışsınızdır, oyuna girmeden önceki menüde panoramik bir şekilde duran ve etrafı bize gösterilen dünyaya aşinasınızdır. Belki de bu dünyanın nasıl bir yer olduğu hiç ilginizi çekmemiştir, fakat bazı oyuncular sırf bu dünyayı bulmak için bir proje başlattı ve dünyayı buldu.

Japon Öğrenciler Minecraft Üzerinden Mezuniyet Töreni Düzenledi

Reddit’te Tomlacko isimli kullanıcının başlattığı projede beş kişi görev aldı ve başarıya ulaşıldı. Birçok haritanın incelenmesi için bir sunucu kuruldu, her dünyadan ekran görüntüsü alabilmek için bir kod yazıldı, panoramik dünyadaki çimenlerin renginden biyom keşfedildi, bulutların açısından yola çıkarak Y koordinatı bulundu, biyom ve arazinin tespiti için de bir yazılım oluşturuldu ve bu kolektif emek sonuçlarını verdi.

Beta 1.7.3 versiyonunda çalışan dünyayı bulabilmek için 2151901553968352745 veya 8091867987493326313 kodunu kullanabilirsiniz. Kodların ikisi de çalışmakta, bulunduğumuz koordinat ise X=61 Y=75 Z=-68.

14 Haziran 2020’de başlayan bu çalışma, bir ay dört günün ardından sonuçlandı. Buradan orijinal gönderiyi okuyabilir, SalC1 tarafından yakında YouTube’a yüklenecek olan videoyu izleyerek detaylar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir