Anasayfa > Oyun Haberleri > Minecraft Yapımcısı İsim ve Logo Değişiyor: Mojang Studios!

Minecraft Yapımcısı İsim ve Logo Değişiyor: Mojang Studios!

Yıllardır severek oynadığımız Minecraft’ın yapımcısı, isminin sonuna bir ekleme yaparak ve logosunu değiştirerek kendini “Mojang Studios” olarak yeniliyor.

Mojang, Minecraft’ın 11. doğum gününde aldığı şekille birlikte kendini yeniliyor. Tek yerde kurulmuş tek oyunlu bir oyun yapımcısı olarak girdikleri sektörde 11. yıllarında dev bir oyun sahibi olan, birçok yerde merkezi olan şirket, Minecraft dışındaki eserlerini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Minecraft Dungeons Ön Siparişe Açıldı!

Böylesine yenilenmiş olan Mojang, bu gelişimi temsil etmek için logosunda ve isminde değişikliğe gidiyor. “Mojangler” adını verdikleri ufak ufak parçalardan oluşan yeni “Mojang Studios” logosu gayet güzel gözüküyor. Stüdyo ibaresi de şirketin birçok yere farklı farklı eserlerle yayıldığını temsil etmekte. Konuyla ilgili paylaşılan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

İsim değişikliğiyle ilgili resmî açıklamada da şirketin on bir yıldır aynı olduğunu, bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu belirtti Mojang Studios ekibi.

“İnsanlar zaman zaman kendilerini dğeiştirmek ister, aynı şeyi on yıldan daha fazladır bulunan şirketimiz için de uygulamamız gayet doğru. Yani, 2009’da sizi çok iyi temsil eden bir kıyafeti hâlâ giyer miydiniz mesela?”

Geçtiğimiz sene arttırılmış gerçeklik teknolojisi içeren Minecraft Earth erken erişime sunulmuştu, fakat kendisi için hâlâ kesin bir çıkış tarihi yok. Mojang Studios’un bir diğer eseri olan Minecraft spin-off oyunu Minecraft Dungeons, 26 Mayıs’ta konsol ve PC için bizlerle olacak.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir