Anasayfa > Oyun Haberleri > Minecraft’ta Kalıcı Ban Dönemi Başlıyor

Minecraft’ta Kalıcı Ban Dönemi Başlıyor

Mojang’in popüler sandbox oyunu Minecraft’ta kalıcı ban dönemi başlıyor. Oyunun topluluk kurallarına uymayan kişiler, moderatörler tarafından cezalandırılacak.

Minecraft’ın geliştiricisi Mojang, sitesinde paylaştığı bir yazıyla oyunun sunucularındaki yeniliği duyurdu. Artık topluluk kurallarına uymayan oyuncular, moderatörler tarafından Minecraft’ın çok oyunculu sunucularından uzaklaştırılabilecek. Tek oyunculu dünyaların içeriğine karışmadığını belirten Mojang, yaptığı açıklamada yeni moderasyon araçlarının Minecraft Dungeons hariç oyunun bütün versiyonlarında işe yarayacağını ifade etti. Diğer oyunculara yönelik ağır kabahatlerde artık kalıcı uzaklaştırma yöntemi izlenebilecek, daha hafif suçlar içinse geçici bir uzaklaştırma yöntemi geliştiriliyor.

Cyberpunk 2077 Işın İzleme Teknolojisi AMD İçin Gecikmeli Gelecek

Minecraft’ta Kalıcı Ban Özelliği

Ceza alan oyuncular, uzaklaştırmayı almalarının ardından bunun sebebini belirten ve Realms aboneliklerini nasıl iptal edebileceklerini açıklayan bir mesajla karşılaşacaklar. Mojang, yeni moderasyon araçlarının işlevinden ve gelecekteki planlarından aşağıdaki şekilde bahsetti:

“Bu yeni araçları oyuna ekleyerek topluluk kurallarımıza uyulmasını kesinleştirmeyi hedefliyoruz, bu da oyunlarımızda olumlu ve eğlenceli bir ortam sağlamamızı sağlayacak. İleride gelecek olan çok daha fazla şey var. Topluluğumuzu herkese uygun kılabilmek için hiç durmadan yeni yollar araştırıyoruz, ve bu süreçten sizleri de haberdar edeceğiz. Şimdilik lütfen birbirinize iyi davranın!”

Mojang’in popüler oyunu Minecraft’ın evreninde geçen dungeon crawler oyunu Minecraft Dungeons, geçtiğimiz günlerde platformlar arası oynama desteğine kavuşarak oyuncuları sevindirmişti. PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, Nintendo Switch olmak üzere 8 platformdan direkt olarak oynanabilen oyunu xCloud aracılığıyla Android telefonlarınızdan bile oynayabiliyorsunuz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir