Anasayfa > Listeler > Mortal Kombat Misafir Karakterleri Sıralaması

Mortal Kombat Misafir Karakterleri Sıralaması

Bildiğiniz üzere Midway, Mortal Kombat vs DC Universe adlı oyunu çıkardıktan sonra Warner Bros kendilerini satın alıp Netherrealm Studios’u kurdu. Daha sonradan seriyi temize çekmek isteyen Netherrealm, 2011 yılında bir reboot oyunu çıkardı. Uzun yıllardan sonra ilk defa çoğu insana göre iyi bir Mortal Kombat oyunu görünce haliyle oyunun satış rakamları tavana uçtu. Bunu fırsat bilen Netherrealm, oyuna birkaç karakter daha ekleyerek seriye ilk kez DLC kavramını kattı ve Mortal Kombat Komplete Edition adlı oyun piyasaya sürüldü. Bu yazımızda ise hala devam eden bu DLC geleneği ile beraber oyuna eklenen en iyi Mortal Kombat misafir karakterleri sıralamasını yapacağız.

Mortal Kombat Filmi Bilinmeyen Bir Tarihe Ertelendi

Korku filmlerinin klasikleşmiş yüzlerinden tutun da başka oyunlardan karakterlere kadar birçok karakteri Mortal Kombat evrenine ekleyen ekip, geçtiğimiz haftalarda Kombat Pack 2’yi duyurdu. Pakette yer alan karakterlerden en ilgi çekeni ise şüphesiz Rambo oldu. Pek fazla uzatmadan listeye geçelim efendim. Ufak bir not eklemekte fayda var: Bu liste en kötüden en iyiye veya en iyiden en kötüye şeklinde yapılmamıştır. Yani tamamen rastgele şekilde sıralandı. Sonra vay efendim X karakteri niye diğerinden altta demeyelim.

Kratos

Olimpos’tan Outworld’e nasıl geldi bilinmez ama Kratos, Mortal Kombat (2011)’da misafir karakter olarak yer almıştı. God of War 3’ün başarısından sonra oyundaki bütün özellikleriyle (Quick time event mekaniği dahil.) Mortal Kombat evrenine giriş yapan Kratos, yalnızca PlayStation 3 sahipleri için kullanıma açık olan bir karakterdi. Elbette günümüzde oyunun PC versiyonunda Kratos’u eklemek zor değil fakat biz en iyisi işin legal kısmıyla ilgilenelim.

Mortal Kombat Misafir Karakterleri

Jason Voorhees

Crystal Lake adlı kamp bölgesinden Mortal Kombat evrenine giriş yapan Jason Voorhees, oyunculara oldukça vahşi anlar yaşatıyor. Palası ve maskesiyle beraber, Mortal Kombat evrenini adeta kılıçtan geçiriyor diyebiliriz. Hakkında söyleyebileceğim tek eksi yön ise karakter dizaynı. Keşke klasik filmleri baz alarak yapsaydınız karakteri. Onun dışında Fatality sahneleri ve ses efektleri de eski filmleri çok güzel şekilde yansıtıyor.

Mortal Kombat Misafir Karakterleri

Predator

Mortal Kombat misafir karakterleri sıralaması yapıyorsak eğer Preadator’dan bahsetmezsek olmaz. Yüksek teknolojiye sahip bu uzaylı ırkının tek amacı, değişik ırklardan kafatası toplamak. Tuhaf bir hobiye sahip olan bu ırk, Alien başta olmak üzere herkesten bir parça toplamaya geliyor. Ayrıca Alien ve Predator karakterlerini kapıştırdığımızda AVP filmlerini aratmayan sahneler meydana getirebiliyorsunuz.

Mortal Kombat Misafir Karakterleri

Leatherface

The Texas Chainsaw Massacre adlı serinin ana karakteri olan Leatherface de oyuna DLC olarak eklendi. 1974 senesinde başlayan seri şüphesiz tarihin en rahatsız edici korku filmlerinin arasında yer almakta. İçerdiği şiddet ve iğrenç içeriklerden ötürü büyük ilgi toplayan serinin ana karakteri Leatherface, Mortal Kombat evreninde tabiri caizse “deri toplamaya” devam ediyor.

Mortal Kombat Misafir Karakterleri

The Joker

Mortal Kombat vs DC Universe adlı oyunda oldukça fazla ilgi toplayan Joker, Netherrealm Studios’un diğer yapımlarından biri olan Injustice: Gods Among Us adlı oyunda yer almaya devam etti. Warner Bros’a bağlı olan Netherrealm Studios hali hazırda DC karakterlerinin haklarına sahip olunca, Injustice: Gods Among Us adlı oyunun başarısından sonra Injustice 2 adlı oyunu piyasaya sürdü. DC evreninin sevilen karakteri Joker ise tekrardan oyundaki yerini aldı. Tıpkı ilk Injustice oyununda Scorpion’un olması gibi Injustice 2’de de Raiden ve Sub-Zero misafir karakterler olarak yer aldılar. Netherrealm Studios’un son oyunu Mortal Kombat 11’de ise işler tersine döndü ve bu sefer DC evreninden Mortal Kombat evrenine bir karakter geçiş yaptı. Elbette bu karakter herkesin beklediği gibi Joker’dan başkası değildi. Oldukça keyifli oynanışa ve komik Fatality hareketlerine sahip olan Joker, oyuna resmen renk kattı diyebiliriz.

Mortal Kombat Misafir Karakterleri

Spawn

Özünde bağımsız bir çizgi roman karakteri olan Spawn da Mortal Kombat karakterlerinin arasında yerini aldı. Daha önceden sayısız oyunu ve filmli çıkan bu Deadpool’un yan sanayisi olan karakterin oynanışı oldukça keyifli. Her ne kadar hantal bir karakter olsa da özel hareketleri ve komboları oldukça tatmin edici diyebiliriz. Barındırdığı lore ve ses tonu ise erkeklerin bile ağzının suy-…

Mortal Kombat Misafir Karakterleri

Terminator

Arnold Schwarzenegger’in tartışmasız en iyi filmlerinden biri olan Terminator evreni Mortal Kombat evreni ile birleşiyor. T-800 abimiz ise bu robot istilasında bize eşlik eden karakter. Hatta T-800 Arnold Schwarzenegger’in tıpa tıp aynısı olmuş diyebiliriz. Bazı skinlerde ise Arnold Schwarzenegger’in gençlik halini bile kullanabiliyoruz. T-800 adlı karakterde yer alan bir diğer özellik ise öldükten sonra Endoskeleton haline bürünüp ufak canla dövüşmeye devam edebilmesi. Tabi bu haline Fatality, Brutality veya Friendship yapılmıyor. Bu özellik sadece bazı varyasyonlarda  veya kendi yarattığınız varyasyonlarda kullanılabiliyor.

Mortal Kombat Misafir Karakterleri

Evet efendim bir listemizin daha sonuna geldik. Sizin de eklemek istediğiniz misafir karakterler veya sevdiğiniz Mortal Kombat karakteri varsa yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar.

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir