Anasayfa > Blog > Mount & Blade II: Bannerlord Birlik Ağaçları

Mount & Blade II: Bannerlord Birlik Ağaçları

Mount & Blade II: Bannerlord birlik ağaçları listesinde en güçlü birimleri derledik. Tüm krallıkların en elit askerleri nasıl elde edilir?

 

Erken erişim sürecine girdiği 30 Mart 2020 tarihinde itibaren her gün güncellenen ve 1.0.10 sürümüne erişen Mount & Blade II: Bannerlord‘da sekiz taraf bulunuyor. Her krallığın kendine özel birimleri ve ordunuz için büyük önem taşıyan askerleri mevcut. Birlik ağaçlarını derlediğimiz listemize özel askerleri de dahil ettik.

Kalradya tahtına giden yolda en güçlü birlikleri saflarınıza katmak için finansal açıdan güçlü olmanız gerekiyor. Oyundaki en karlı para kazanma yolları hakkında bilgi almak için aşağıdaki içeriğimize göz atabilirsiniz.

Mount & Blade II: Bannerlord Para Kazanma Yöntemleri

İmparatorluk

bannerlord en güçlü birimler imparatorluk

Lucon, Rhagaea ve Garios tarafından yönetilen ve üçe ayrılan İmparatorluk Roma İmparatorluğu’na andıran bir yapıya sahip. Hem birim isimlerinden hem de eğitim ağaçlarından da anlayabileceğiniz gibi İmparatorluk’un en güçlü askerlerini piyadeler oluşturuyor. Eğer İmparatorluk birimlerinden oluşan bir birlik kurmayı planlıyorsanız, Menavliaton ve Lejyoner piyadelerinin ağırlıkta olması, ordunuzun gücü açısından elzemdir.

bannerlord imparatorluk birimleri

İmparatorluk askerlerinin en iyi atlı birimi de Elit İmparatorluk Katafraktı’dır. Zırhlı atı ve uzun mızrakları ile yıkılmaz bir güç olan bu süvari birimi her sancakbeyinin vazgeçilmezidir.

Elit İmparatorluk Katafraktı Nasıl Elde Edilir?

Kalradya’nın en güçlü süvarilerinden olan katafraktları elde etmek için öncelikle Vigla Acemisi adı verilen birimleri bulmanız gerekiyor. Bunun için imparatorluğa ait olan ve güçlü NPC’lerin bulunduğu köyleri ziyaret edebilirsiniz.

Birim Geliştirme Sırası:

İmparatorluk Vigla Acemisi > Zırhlı İmparatorluk Atlısı > İmparatorluk Katafraktı > Elit İmparatorluk Katafraktı

Kuzait

bannerlord en güçlü birimler 2

Kergitlerin atası olan Khuzait Hanlığı, birçok Mount & Blade oyuncusunun da bildiği gibi atlı okçularıyla öne çıkıyor. Orta Asya Türk devletlerinden esinlenerek tasarlanan Kuait Hanlığı, eskinin göçebe atlı okçularını da oldukça iyi yansıtmış gibi duruyor.

bannerlord kuzait birimleri

Öyle ki, düşman sağa sola kaçmaya çalışırken durmadan üzerine ok yağdıran bu birimler oyunun en iyi menzilli süvarileri diyebiliriz.

Kuzait Kağanı Muhafızı Nasıl Elde Edilir?

Bu özel birimi elde etmek için Kuzait Asilin Oğlu birimini birliğinize almanız gerekiyor. Bu birim ise ancak güçlü NPC’lerin bulunduğu köylerden alınabiliyor.

Daha sonra Kuzait Kağanı Muhafızı’nı elde etmek için en az 200 nüfuza sahip bir NPC’nin bulunduğu herhangi bir köye gidebilirsiniz. Bu nüfuz sınırının gelecekteki sürümlerde değişiklik gösterebileceğini de belirtelim.

Birim Geliştirme Sırası:

Kuzait Asilin Oğlu > Kuzait Qanqli > Kuzait Torgudu > Kuzait Kheshig > Kuzait Kağanı Muhafızı

Batanya

bannerlord birlik ağaçları batanya

Vikingleri ve tarihteki Keltik toplumları andıran kışın uzun olduğu memleketlerde yaşayan Batanyalılar; özel okçuları olan Batanya Fian Şampiyonu ile öne çıkıyor.

bannerlord batanya birimleri

Batanya Fian Şampiyonu Nasıl Elde Edilir?

Bu özel birimi elde etmek için Asil Batanya Genci birimini birliğinize almanız gerekiyor. Bu birim ise ancak güçlü NPC’lerin bulunduğu köylerden alınabiliyor. Daha sonra Asil Batanya Gencielde etmek için Batanya kültüründeki köyleri ziyaret edebilirsiniz.

Fakat bu tür asil birimlerin sürekli alınamayacağını ve genellikle sadece köylerde bulunduğunu belirtmekte fayda var. Dolayısıyla Asil Batanya Genci için sürekli asker almak yerine bazı köyleri uzun aralıklarla ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Birim Geliştirme Sırası:

Asil Batanya Genci > Asil Batanya Savaşçısı > Batanya Kahramanı > Batanya Fianı > Batanya Fian Şampiyonu

Sturgia

bannerlord birlik ağaçları sturgiya

Çılgın savaşçılarıyla öne çıkan ve Kalradya’nın karlı dağlarını yuva bilen Sturgiyayı es geçmiyoruz. Özel birimleriyle ordunuza büyük bir güç katacak olan Druznik Şampiyon birimleri nasıl elde edilir?

bannerlord sturgiya birimleri

Sturgiya Druznik Şampiyonu Nasıl Elde Edilir?

Sturgiyalı asil birimleri elde etme süreci de diğer krallıklarda olduğu gibidir. Yeterince güçlü nüfuza sahip bir köye giderek Sturgiya Otroki adlı birimi birliğinize alabilirsiniz. Otroki deneyim elde ettikten sonra aşağıdaki yükseltme sırasına göz atarak birimi Druznik Şampiyonu haline getirebilirsiniz.

Liderlik özelliklerinde yer alan Eski Askerin Saygısı adındaki becerinin kilidi açarak tutsağı normal birliğe çevirebileceğinizi de ekleyelim. Bu beceri 1.5.9 sürümünde 150 beceri puanına ihtiyaç duyuyor.

Birim Geliştirme Sırası:

Sturgiyalı Otroki > Varyag > Kıdemli Varyag > Sturgiya Druzniki > Sturgiya Druznik Şampiyonu

Vlandiya

bannerlord birlik ağaçları vlandiya

Kalradya’nın batısına konuşlanmış olan Vlandiya Krallığı süvarilere karşı güçlü birimleri, arbaletli birimleri ve sancak şövalyeleriyle öne çıkıyor. Osric Demir-kol tarafından kurulan Vlandiya, al bayraklarıyla İmparatorluk’un egemenliği altından çıkan güçlü taraflardan biridir.

bannerlord vlandiya birimleri

Vlandiya Sancak Şövalyesi Nasıl Elde Edilir?

Vlandiya’ya ait köyleri ziyaret ederek Vlandiya Yaveri adındaki birimi elde edebilirsiniz. Yeterince deneyim puanı kazandıktan sonra aşağıdaki sırayı izleyerek Sancak Şövalyesi olarak yetiştirmeniz mümkündür. Aynı zamanda Dağlı > Eşkiya > Vlandiya Şampiyonu > Vlandiya Sancak Şövalyesi sırasıyla da aynı birimi elde edebilirsiniz. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi haydut birimleri normal askerler gibi yetiştirmek için Eski Askerin Saygısı becerisine ihtiyacınız var.

Birim Geliştirme Sırası:

Vlandiya Yaveri > Vlandiya Kahramanı > Vlandiya Şövalyesi > Vlandiya Şampiyonu > Vlandiya Sancak Şövalyesi

Aseray

bannerlord birlik ağaçları

Bannerlord birlik ağaçları listesinde son sırada Aseraylılar var. Kalradya’nın sıcak kumlarına hükmeden çöl beyleri gönderli silahlardaki ustalıklarıyla dikkatimizi çekiyor. Hem piyade hem de süvari bağlamında mızraklardan asla feragat etmeyen Aseraylılar, Aseraylı Faris ve Aseraylı Kıdemli Savaşçı birimleri ile öne çıkıyor.

bannerlord aseray birimleri

Öncü Aseray Süvarisi Nasıl Elde Edilir?

Güçlü nüfuza sahip olan Aseray köylerini ziyaret edebilir ve Aseray Genci adlı birimi elde edebilirsiniz. Diğer krallıklarda da olduğu gibi asil birimi elde nispeten daha zordur. Bunun için Aseray Krallığı’na ait köylere birçok kez gitmeniz gerekebilir.

Birim Geliştirme Sırası:

Aseray Genci > Aseray Kabile Atlısı > Aseray Süvarisi > Kıdemli Aseray Süvarisi > Öncü Aseray Süvarisi

Kalradya topraklarını birbirine katacak ordumuzu kurduk. Bannerlord birlik ağaçları listesinde gelecekte değişiklik olabileceğini belirtelim. Yapım hala erken erişim sürecinde olduğu için birim listeleri daha sonra farklılık gösterebilir. Oyunun resmi Steam sayfasına bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir