Anasayfa > Oyun Haberleri > Mount & Blade II: Bannerlord Mod Araçlarına Kavuşuyor

Mount & Blade II: Bannerlord Mod Araçlarına Kavuşuyor

Mount & Blade II: Bannerlord gelecek güncelleme ile birlikte resmi mod araçlarını kullanıcılarıyla buluşturacak. Oyun içinde de değişimler var.

Taleworlds geçtiğimiz günlerde Mount and Blade II: Bannerlord için resmi mod araçlarının tanıtımını gerçekleştirdi. An itibariyle internette birçok mod yer alsa da resmi mod araçları geliştiricilere akılalmaz kolaylıklar sağlayacak. Bu sayede tıpkı Mount and Blade: Warband’de olduğu gibi oyuna geniş çaplı değişikler getiren modlar görebileceğiz.

Mount&Blade II: Bannerlord resmi mod araçları tamamen yapımcıların kullanımını kolaylaştırmak için tasarlanmış.

Yeni güncelleme ile resmi modlama araçları oyuna ekleniyor. Mod geliştiricileri için akılalmaz kolaylıklar sağlayacak yeni araçların başında ise “Scene Editor” sahne düzenleyicisi geliyor.

Sahne düzenleyicisi, bölüm tasarımcılarına arazide dağlar, ovalar gibi yükseklik ölçekli değişiklik yapmalarına olanak verirken, aynı zamanda araziyi boyayabilmelerine izin veren araçları da içinde barındırıyor. Bunların yanı sıra yeşillik için araziye bir adet yerleştirebileceğiniz ya da bir alanı o yeşillikle doldurabileceğimiz araçları da mevcut.

Mount&Blade II: Bannerlord Mod Araçlarına Kavuşuyor

Arazi değişikliğinin yanı sıra modlama araçları size oyunda bulunan 3D modellere de erişim şansı veriyor. Bu modelleri haritanın dilediğiniz yerine koyarak kendi bölümünüzü baştan aşağı tasarlayabiliyorsunuz. Eğer kendi 3D modellerinizi eklemek isterseniz, bunu da basit bir içe aktarma işlemiyle yapabiliyorsunuz.

Bölümünüzün tasarımı bittikten sonra işleme sonrası (Post Process) efektlerine geçtiğinizde ise atmosfer düzenleyicisi ile karşılaşacaksınız. Atmosfer düzenleyicisi ile isterseniz Taleworlds‘ün önceden yerleştirdiği hazır ayarları kullanabileceksiniz isterseniz de kendi ayarlamalarınızı yaparak istediğiniz atmosferi yakalama fırsatı bulacaksınız.

Mount&Blade II: Bannerlord’a gelecek güncelleme ile eklenecek  yeniliklerden birisi de önceki oyunlardan bildiğimiz otomatik blokaj sistemi. Artık oyuncular blokaj yönüne doğru fareyi savururken bileklerini zorlamak  yerine yalnızca sağ tık yaparak gelen atak yönüne göre otomatik blokaj yapabilecek. Tabi bu yalnızca isteyen oyuncular tarafından ayarlardan açıp kapatarak kullanılabilecek.

Gelecek bir başka yenilikle ise yapay zekalardan oluşan ordunuza daha rahat ve etkili bir biçimde kontrol sağlayabileceksiniz. Yeni formasyon yapay zekası askerlerinizi daha kolay ve taktiksel olarak yerleştirebilmenize imkan tanıyacak.

Güncelleme ile yalnızca çoklu oyuncu moduna gelecek bir özellikle de, mızrak kullanımı kolaylaşacak. Mızrağı belirli yönde sabit tutarken gelen düşmanlarınızın hızına göre verdiğiniz hasar değişecek. Ayrıca oyuna Sturgiyalılar için yeni zırh ve kalkan seçenekleri de eklenecek.

Hakkında Yiğit Aydoğan

3 yaşında babası ile oyun oynamaya başlayan Yiğit SaveButonu'nda sosyal medya editörlüğü ve yazarlık yapıyor.

Bir Yorum

  1. RIP
    2020-2020
    Bannerlord Süvarileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir