Anasayfa > Blog > Mount & Blade: Warband Derebeyi Almak – Derebeyleri Krallığınıza Katın

Mount & Blade: Warband Derebeyi Almak – Derebeyleri Krallığınıza Katın

Kalradya’nın yorgun topraklarında kurduğunuz krallığa yeni derebeyleri katarak imparatorluğunuzu güçlendirmeniz gerekiyor. Düşman derebeyleri nasıl tarafınıza çekebilirsiniz?

 

Öncelikle krallığınıza katmak istediğiniz derebeyinin hükümdarı ile ilişkisi 0’ın altında olmalıdır. Kralını seven bir derebeyi muhtemelen size katılmayacaktır. Bununla birlikte sizin de derebeyiyle aranızdaki ilişki en az 10 olmalıdır. Fakat eğer ilişki seviyeniz 50 ya da 60 üstündüyse aşağıdaki yöntemleri uygulamaya gerek duymadan sadece beklemeniz yeterlidir. Böyle bir durumda derebeyi muhtemelen tarafınıza katılacaktır.

warband derebeyi alma 4

 

  • Tarafınıza katmak istediğiniz derebeyinin kralıyla arasındaki ilişkisini, yoldaşlarınızdan birini istihbarat elde etmeye gönderin.
  • Alacağınız raporda derebeyinin hükümdarıyla ilişkisini kontrol edin.

-70 ve sonrası:

Eğer derebeyinin kralıyla ilişkisi bu denli kötüyse yüksek bir ihtimalle farklı bir krallığa katılacaktır. Bu durumda krallığınızın güçlü olması gerekmektedir. Böylece seçeceği ilk taraf siz olursunuz.

-50 ve -70 arası:

Oldukça kötü olan bu ilişki seviyesinde  derebeyiyle konuşup birkaç hoş söz etmeniz sizi kendi tarafınıza çekmekte etkili olacaktır.

-20 ve -40 arası:

Hükümdarıyla sıkıntılı bir ilişkiye sahip olan derebeyi tarafınıza katılıp katılmama süreci diyalog seçeneklerine bağlı olarak ilerler. Yanlış yanıtları vermeniz halinde tarafınıza katılmaktan vazgeçebilir.

0 ve -20 arası:

Tarafınıza çekmesi en zor olan bu ilişki ölçütünde derebeyinin tarafınıza katılma ihtimali pek yüksek değildir. Bu durumda zorlamamanız ve beklemeniz gerekmektedir.

 

Mount & Blade: Warband Derebeyi Tipleri ve Diyalog Seçenekleri

warband derebeyi alma

Bazı derebeyleri bireysel çıkarlar peşinde koşarken, bazıları da önce diyar diyen adaletli asillerdir. Bunu anlamak için önce derebeyinin yanına gidip “Krallar ve Politikaları hakkında ne düşünüyorsun” sorusunu sormalısınız.

1.Derebeyi: Bana destek verdiği sürece kılıcım efendimin yanında olacaktır.

Cevap: Eğer ben kral olsaydım, ben senin haklarını bu ülkenin soylusuymuşsun gibi desteklerdim.

Diğer etkenler:

Derebeyi yaptığınız yoldaşlarınızın asillik durumu ve nam seviyesi derebeyinin kararını etkileyecektir.

2.Derebeyi: Pekala sözlerine sadık olmalı ve diğerlerine karşı adil olmalısın. Bunları dengede tutmak zordur bazen. Sen güvendiğin insanla ol bu sayede yanlış işler yapman zorlaşır.

Cevap:  Eğer ben kral olsaydım, bütün insanlara adil davranıp, halkların haklarını savunurdum.

Diğer etkenler:

Derebeylerinize nam bağlamında dağıttınız topraklara bakacak ve onur seviyesini de göz önünde bulunduracaktır.

3.Derebeyi: Krallık ve Lordluk müesseselerinin asıl amacı barışı sağlamak ve savaşı engellemektir. Fakat bu bizi adaletsizliğe götürmemeli.

Cevap: Ben tüm Kalradya’yı birleştirip bu kavgaya son verebilirim.

Diğer etkenler:

Bu tipteki bir derebeyi toprak dağıtma ölçütünüze, derebeyleriyle aranızdaki ilişkiye ve diğer krallıklara açtığınız savaşın sebeplerine dikkat edecektir.

4.Derebeyi: Felsefem basittir. Kurt olmak, koyun olmaktan iyidir.

Cevap: Ben seni toprakla ödüllendireceğim.

Diğer etkenler:

En tehlikeli ve riskli tiplerden biri olan bu derebeyleri tarafınıza geçme kararı vermeden önce krallığınızın sınırlarına, toprak büyüklüğüne ve ordunuzun gücüne bakar.

5.Derebeyi: Pekala hayat zor. Biz de zor kararlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bazen barışın gelmesi için zorbalık, bazen kralın dürüst olması için zorbalık gerekir. Bu böyle gider.

Cevap: Kalradya’nın eski kanun ve geleneklerine göre ben kral olmalıyım.

Diğer etkenler:

Bu tipteki bir derebeyi, diğerleriyle aranızdaki ilişkilere, namınıza, savaş ilanı sebeplerine ve ordunuzun kuvvetine dikkat eder. Zorbalık yanlısı olduğu için, esirlerin serbest bırakılmasını desteklemez. Eğer düşman derebeylerini savaş sonrası özgür bırakıyorsanız bu derebeyinin tarafınıza geçmeme ihtimali yüksektir.

Mount & Blade: Warband derebeyi rehberlimizle düşman lordları tarafınıza çekmek için yapılması gerekenleri listeledik. Fakat makyavelist bir yaklaşım sergileyip her lorda duymak istediğini söylemek daha sonra başınıza işler açabilir. Bu durumda size uzun vadede çok soru sormayacak, kralıyla oldukça kötü bir ilişkiye sahip olan derebeyleri seçmekte fayda var.

 

 

 

 

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir Yorum

  1. Sayende 4 derebeyim daha oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir