Anasayfa > Oyun Haberleri > Mundaun: Kara Kalem ile Çizilmiş Yeni Bir Korku Oyunu

Mundaun: Kara Kalem ile Çizilmiş Yeni Bir Korku Oyunu

Oyun içi modellemelerin büyük bir çoğunluğunun kara kalemle çizildiği korku oyunu Mundaun, 16 Mart 2021’de Steam Market’te çıkış yapacak.

Mundaun, MWM Interactive adlı, nispeten yeni bir şirketin yeni projesi. Bu korku oyunun ise kendini çok özel kılan bir özelliği var. Oyundaki karakter modellemeleri ve bazı çevre unsurları tamamen elle çizilmiş kara kalem çalışmalarından oluşuyor. Elle çizilen resimleri bir oyunla birleştirmek yeni bir fikir değil tabii ki de, ancak 3 boyutlu bir oyuna entegre etmek gerçekten de dikkat çeken bir format.

Oyun, dedesi bilinmeyen bir nedenle hayatını kaybettikten sonra bu gizemli ölümü araştırmak için Mundaun kasabasına giden, Curdin adlı bir karakterin etrafında dönüyor. Oyunun içinde çeşitli mistik yaratıklar, yerler ve bulmacalar yer alıyor. Oyunun geçen sene çıkan fragmanında da gördüğümüz kadarıyla gerçekten de tüyler ürpertici figürler ve yerler dışında, orijinal ve zorlayıcı küçük bulmacaların da olduğunu görüyoruz. Oyunun teması ise İskandinav kültür ve mitlerine dayanan hikayelere dayanıyor gibi.

Bethesda Indiana Jones Oyunu Geliştiriyor!

MWM Interactive’e dönecek olursak, yeni olmasına rağmen kardeş şirketi olan MWM Studios gayet başarılı projelere imza atmış. Bu projelerin arasında 2012 yapımı film Drive ve 2013 yapımı film Ender’s Game gibi isimler yer alıyor. Kökleri gayet sağlam kısacası. Şirketin Interactive kısmı Studios kısmından tamamen bağımsız olsa da, aynı isim altında çalışan bu iki firmanın da işlerini büyük bir özenle yapacağı belli oluyor.

Dağların arasında, karla kaplı bu küçük kasabada gizem dolu bu hikaye bakalım ilginç gözüktüğü kadar başarılı da olacak mı.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir