Anasayfa > Oyun Haberleri > Netflix, Oyun Sektörüne Adımını Atmaya Hazırlanıyor

Netflix, Oyun Sektörüne Adımını Atmaya Hazırlanıyor

Dev yayın platformu Netflix, oyun sektörüne Game Pass benzeri bir abonelik servisiyle ağırlığını koymaya hazırlanıyor.

The Information’ın yayımladığı bir makaleye göre Netflix, oyun sektörüne gözlerini dikmiş durumda. Dizi/film yayını konusunda global bir dev olan hizmetin interaktif eğlenceye olan ilgisini son yıllarda zaten gözlemlemiştik. Black Mirror: Bandersnatch’in farklı konsepti, Netflix desteğiyle çıkarılan Stranger Things oyunu, Netflix’in oyunlarla ilgili birçok içerik yayımlaması bunun birkaç örneğiydi. Netflix, şimdi de raporlara göre bu ilgiyi bir üst seviyeye taşıyarak bir oyun aboneliği servisi kurmayı hedeflemekte.

Netflix’ten LoL Dizisi: Arcane

Netflix Oyun Sektörüne Giriyor!

Netflix’in planları hakkında çok detaylı bir bilgi bulunmuyor, fakat bazı şeylerin farkındayız.

Netflix’in oyun sektörü konusundaki planları henüz başlangıç aşamasında. Bunun için bu konuyla ilgili önemli gelişmelerin belki de aylar sonra gelmesini bekleyebiliriz.

Şirket, şimdilik oyun branşının başına getirebileceği yüksek seviyede bir yönetici arıyor. Netflix’in bunun için sektörde bulunan bazı tecrübeli isimlerle iletişime geçtiği söylendi. Bu kişilerin kim olduğunu bilmiyoruz. Aranan yöneticinin bulunmasının ardından Netflix’in oyun sektöründeki işlerini yürütmesi için bir ekip kurması bekleniyor.

Netflix’in çıkaracağı Game Pass sisteminin ise Apple Arcade tarzında bir hizmet sunacağı rapor edildi. Bu modelde bir yığın oyun bulunuyor ve aylık belli bir ücret karşılığında oyuncular bu oyunları reklam veya oyun içi ödemeler olmadan oynayabiliyor. Netflix, böyle bir sistemi tıpkı şu anki iş modelleri gibi birçok farklı platformda sunabilmenin yollarını arıyor.

Netflix’ten Açıklama

Netflix’ten bir sözcü, interaktif eğlence sektörü hakkında Polygon’a aşağıdaki açıklamayı yaptı.

“Üyelerimiz, içeriğimizin çeşitliliğine ve kalitesine değer veriyor. Bunun için sunduğumuz içerikleri sürekli genişlettik – belgesellerden dizilere, filmlere, yerel dil içeriklerinden gerçeklik şovlarına kadar. Üyelerimiz ayrıca sevdikleri hikâyelerle direkt olarak etkileşime geçmekten zevk alıyor – Bandersnatch ve You v. Wild gibi interaktif şovlarla veya Stranger Things, La Casa de Papel ve To All the Boys temel alınarak yapılmış oyunlarla. Bunun için interaktif eğlence konusunda dahasını yapmaya heyecan duyuyoruz.”

Netflix’in oyun sektörüne olan ilgisi, tıpkı sözcünün söylediği gibi son zamanlarda kendini belli ediyordu. Son derece popüler olan Dota animesinin ardından duyurulan LoL animesi Arcane de bunu bir kez daha kanıtlamıştı. Bunlardan daha önce gelen Bandersnatch ve Stranger Things oyunu gibi içerikler de cabası. Bakalım Netflix bu konudaki somut adımları ne zaman atacak?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir