Anasayfa > Oyun Haberleri > Nintendo Müzesi Çok Yakında Hayata Geçirilebilir

Nintendo Müzesi Çok Yakında Hayata Geçirilebilir

Henüz plan aşamasında olan Nintendo müzesi ile oyuncular firmanın geçmişine tanıklık etme fırsatı yakalayacaklar. Detaylar haberimizde.

Geçmişi çok eskilere, 1889 yılına dayanan Nintendo ilk kurulduğunda elbette şimdi bildiğimiz halinden epey uzaktı. Şimdilerde oyun dünyasının en büyük firmalarından olan, Mario‘nun babası, Switch ile konsol piyasasının güçlü bir oyuncusu ve sayısız oyunun geliştiricisi olan Nintendo o tarihlerde de yine oyun piyasası içerisindeydi ancak daha çok oyun kartları ve basit oyuncaklar üretiyordu. Zaman içerisinde firma çağa ayak uydurmayı çok iyi bildi ve bugün bildiğimiz haline geldi. Etkileyici bir hikayesi ve gelişim süreci olan Nintendo bunu oyuncuların gözleri önüne de sermek niyetinde. Nintendo müzesi ile oyuncular firmanın dünden bugüne yolculuğuna şahit olabilecekler.

Nintendo müzesi

Henüz tam manası ile hayata geçirilmemiş olan projenin Nintendo‘nun eski üretim tesislerinden birinde gerçeğe dönüştürülmesi bekleniyor. Bunun için en uygun aday olarak ise Kyoto’nun hemen dışında bir bölge olan Uji‘de yer alan eski bir Nintendo fabrikası gösteriliyor. 1969’dan 2006 yılına kadar Nintendo tarafından kullanılan fabrika o tarihten bu yana ise boş bir vaziyette ve bir müzeye dönüşmek için gereken pek çok özelliği de karşılıyor. Nintendo müzesi hayata geçirilen bir proje olduğu taktirde yapı içerisinde Nintendo‘nun ilk ürünlerinden günümüze kadar olan gelişim sürecini gösteren bir zaman tüneline ve ziyaretçiler için çeşitli deneyim alanlarına ev sahipliği yapacak.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir