Anasayfa > Teknoloji Haberleri > OLED Ekranlı Bir Nintendo Switch Gelebilir

OLED Ekranlı Bir Nintendo Switch Gelebilir

İddialara göre 7 inçlik OLED ekrana sahip bir Nintendo Switch bu yıl çıkış yapabilir. Yeni konsol hakkındaki öne sürülen iddialar haberimizde.

Nintendo’nun Switch konsolu için yeni bir güncelleme planladığı öne sürüldü. İddialarda yeni Switch konsolun Samsung tarafından sağlanan bir OLED ekrana sahip olacağı bilgisi yer aldı. Samsung, OLED ekran teknolojisi tarafında öne çıkan bir teknoloji devi olarak görülüyor.

Ortaya çıkan bilgiler arasında OLED Nintendo Switch sürümünün ekran boyutunun da 7 inç olacağı belirtildi. Halihazırda satışa sunulan Switch ise 6.2 inçlik bir LCD ekrana ve 720p ekran çözünürlüğüne sahip. Bir diğer Nintendo konsolu Switch Lite ise yine 720p çözünürlük ve LCD panel ile karşımıza çıkıyor. Lite sürümün ekran boyutu ise 5.5 inç.

Raporda yer alan bilgilerde yeni OLED Nintendo Switch konsolun 4K grafikleri destekleyeceği de ifade edildi. Fakat bu durum sadece konsol televizyona bağlandığında geçerli olacak. Bu aynı zamanda halihazırda tercih edilen 720p çözünürlük oranının değiştirilmeyeceği anlamına geliyor.

Elbette tüm bu bilgilerin henüz resmiyete kavuşmadığını belirtmekte yararvar. Yeni bir Switch sürümünün daha büyük bir ekrana sahip olmasının yanı sıra OLED panelle donatılmış olması konsolun cazibesini büyük oranda artıracaktır. Yeni Switch konsol için henüz bir çıkış tarihi ise duyurulmadı. Fakat kaynaklara göre konsolun tatil sezonunda çıkış yapacağı tahmin ediliyor.

OLED panele sahip ekranlar, renkleri çok daha canlı bir şekilde işler ve gerçek siyah seviyelerini başarıyla yansıtabilir. Kontrast ve hızlı tepki süresi de denkleme katıldığında OLED ekranlı bir Nintendo Switch’in kulağa çok çekici geldiğini söyleyebiliriz. Yine de ortaya çıkan bilgilerin henüz “iddia” sürecinde olduğunu unutmamak gerekiyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir